19/5/2019 Άνοδος στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ

606
2018-19 Προημιτελικά ΠΕ ΣΤΟΚ Σπάρτακος Κιτίου - ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 1-5

Στις 19 του Μάη 2019, λίγο πριν συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής, η ομάδα μας μαζί με 2.500 χιλιάδες κόσμου πανηγυρίζει τον τρίτο και μεγαλύτερο στόχο που τέθηκε από την ώρα της ίδρυσης του σωματείου μας. Μέσα σε ένα καυτό Τσίρειο κερδίζει την άνοδό της στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ (πρώην 4η Κατηγορία) καταγράφοντας ένα ιστορικό θαύμα για μια νεοσύστατη ομάδα, η οποία όμως έχει βαθιές ρίζες που πάνε πίσω στο 1948. Είναι το επιστέγασμα μιας άκρως επιτυχημένης πρώτης χρονιάς, με κερασάκι στην τούρτα την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος Ένταξης της ΣΤΟΚ λίγες μέρες αργότερα.

Μιας χρονιάς που ολοκληρώθηκε με την ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 να κατακτά όλους τους πρωταρχικούς της στόχους (πρωτάθλημα-κύπελλο Πανσολείου, άνοδο και Πρωτάθλημα Ένταξης ΣΤΟΚ) και μάλιστα αήττητη σε όλα τα επίσημα και φιλικά της παιχνίδια. Η ομάδα έδωσε σε αυτή την ιστορική πρώτη χρονιά 24 επίσημα παιχνίδια κερδίζοντας τα 22 και σημειώνοντας μόλις δυο ισοπαλίες (περιλαμβανομένης αυτής στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΣΤΟΚ όπου η ομάδα μας αποκλείστηκε αήττητη στη διαδικασία των πέναλτι).

Ακόμη πιο αξιοθαύμαστος ο συντελεστής τερμάτων της πρώτης χρονιάς και στις τέσσερεις διοργανώσεις που συμμετείχαμε (109-3), αλλά και ο απίστευτος μέσος όρος σκοραρίσματος (4.54 ανά παιχνίδι).

Αλλά ας δούμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 έφθασε στην άνοδο και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ένταξης.

Η τύχη χαμογελά στην ομάδα μας στην κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος Ένταξης της ΣΤΟΚ και είναι ανάμεσα στις 4 ομάδες που περνούν στον επόμενο γύρο χωρίς αγώνα.

2018-19 ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Τρούλλοι FC 2015 ΑΝΑΒΟΛΗ

Στους 16 η ομάδα μας κληρώνεται απέναντι στους Τρούλλους FC. Ακολουθεί ένα ντελίριο αλλαγών γηπέδων, όπου κάθε μέρα ενημερωνόμασταν ότι θα παίζαμε αλλού. Εν τέλει ορίζεται ως ουδέτερο γήπεδο το Μακάρειο για τις 8 του Μάη (16:30). Το κλίμα είναι ήδη βαρύ από το θάνατο νεαρού ΟΜΟΝΟΙΑτη Τρουλλιώτη μετά από bullying που υπέστη από φασίστες υποστηρικτές της ομάδας που αντιμετωπίζαμε. Η ομάδα τους μετά τις αλλαγές γηπέδου, συνεχίζει τις προκλήσεις και παραμερίζοντας τα όσα συμφωνήθηκαν στην αστυνομική σύσκεψη, το λεωφορείο της αποστολής τους προσέρχεται νωρίτερα και χωρίς αστυνομική συνοδεία στο Μακάρειο και προσπαθεί μάλιστα να διέλθει μέσα από τον όγκο των οπαδών μας. Εν μέσω της έντασης και των προκλήσεων, μικρή μερίδα επιτίθεται στο λεωφορείο, αλλά η παρέμβαση μελών του συμβουλίου μας και ψυχραιμότερων οπαδών μας αποτρέπει τα χειρότερα. Όμως η αντίπαλη ομάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προκαλεί και θέτει ως στόχο να κερδίσει την πρόκριση στα χαρτιά, γνωρίζοντας ότι στο γήπεδο ήταν τελειωμένοι από χέρι. Προφασίζονται τα πάντα για να μην αγωνιστούν και δεν κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Φύλλο αγώνος και εκθέσεις αστυνομίας και ασφάλειας γηπέδου διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των Τρούλλων. Αλλά ζούμε στην Κύπρο και πόσω μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με την ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 και τον πόλεμο που δέχεται. Η δικαστική επιτροπή λαμβάνει μια σκανδαλώδη απόφαση που σαφώς δεν εδράζεται σε αποδείξεις και γεγονότα.

Οι τότε τοποθετήσεις του σωματείου μας:

H αντίπαλη ομάδα δεν κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο

Θέση για τα όσα έγιναν στο σημερινό παιχνίδι

Λόγος της μη διεξαγωγής η άρνηση των Τρούλλων να κατέλθουν στο γήπεδο

Αναβολή αγώνων

Aστείες και ψεύτικες δικαιολογίες

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Θέατρο του παραλόγου

2018-19 ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Τρούλλοι FC 2015 3-0

Αποφασίζεται να επαναληφθεί ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Και επειδή ούτε γουστάρουμε να παίρνουμε παιχνίδια στα χαρτιά, ούτε φοβόμαστε κανένα, αφήσαμε τους παίκτες μας να μιλήσουν στο γήπεδο. Καθάρισαν στις 16 του Μάη άνετα την αντίπαλη ομάδα με μια τριάρα που μάλλον τιμητική είναι για τους Tρούλλους FC που δεν μπορούσαν καν να περάσουν το κέντρο του γηπέδου. Την ίδια ώρα το συμβούλιο είχε εξασφαλίσει τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα από το διαδίκτυο, αφού χιλιάδες κόσμος έμεινε εκτός του Μακαρείου.

Εδώ όλα τα στατιστικά, οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το παιχνίδι.

Από την ίδια μέρα μαθαίνουμε αντίπαλο από την κλήρωση που έγινε στο Μακάρειο αμέσως μετά την επιβλητική μας νίκη απέναντι στους Τρούλλους. Σπάρτακος Κιτίου ο αντίπαλος στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, αφού νίκη ισοδυναμεί με άνοδο στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ.

2018-19 Προημιτελικά ΠΕ ΣΤΟΚ Σπάρτακος Κιτίου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 1-5

Η ανατολική κερκίδα του Τσιρείου ζει την Κυριακή 19 του Μάη ένδοξες στιγμές βγαλμένες από το παρελθόν, αφού είχε νεκρώσει ακόμη και σε παιχνίδια που έκριναν το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας. Η ΘΥΡΑ 9 δίνει εκ νέου μαθήματα κερκίδας και μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο κάνει το Τσίρειο καμίνι, μη αφήνοντας από νωρίς κανένα περιθώριο ως προς το ποιος θα έπαιρνε την πρόκριση. Αντίστοιχα οι παίκτες μας μιλούν ξανά στο γήπεδο και μετατρέπουν το υποτιθέμενο ντέρμπι με μια ομάδα φαβορί για την άνοδο σε περίπατο. Το 5-1 μιλά από μόνο του. Στην επίθεση τα κανόνια μας σφυροκόπησαν και τον Σπάρτακο και θα μπορούσαν να σημειώσουν άλλα τόσα τέρματα. Στην άμυνα λιοντάρια, όπως όλη τη χρονιά και χρειαζόταν αίτηση για να δεχθούμε τέρμα ή τελική φάση, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι το τέρμα που δεχθήκαμε από τον Σπάρτακο ήρθε από το σημείο του πέναλτι.

2018-19 Προημιτελικά ΠΕ ΣΤΟΚ Σπάρτακος Κιτίου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 1-5

Εδώ όλα τα στοιχεία, οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το ιστορικό παιχνίδι όπου κερδίσαμε την άνοδο.

Οι ποδοσφαιριστές από το Τσίρειο καταλήγουν στον κεντρικό σύνδεσμο της ΘΥΡΑ 9 στην πρωτεύουσα όπου στήνεται ακόμη ένα πάρτι για την επίτευξη του τρίτου και μεγαλύτερου στόχου της χρονιάς.

2018-19 Τελικός ΠΕ ΣΤΟΚ ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Γεροσκήπου FC 1-0

Όμως παρά την επίτευξη της ανόδου η ομάδα συνέχισε την τρελή της πορεία κατακτώντας και τον τέταρτο της στόχο. Στα ημιτελικά στις 25/5/2019 κέρδισε την ΑΕΠ Πολεμιδιών με 4-0 και στον τελικό στις 2/6/2019, λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση ενός έτους ζωής, επικράτησε με 1-0 της Γεροσκήπου FC βάζοντας το τρίτο τρόπαιο στην τροπαιοθήκης της στην πρώτη ιστορική χρονιά λειτουργείας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948.

Εδώ το αφιέρωμα στον τελικό του Πρωταθλήματος Ένταξης.

SHARE