Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον

2757

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον 
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω, 
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν 
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, 
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. 
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος 
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι, 
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω 
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σαν χολέρα 
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου, 
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα 
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Φώντας Λάδης

Σήμερα 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στην Ελλάδα, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής. Έκτοτε το σύνθημα «Ο Παύλος ζεί – Τσακίστε τους ναζί» προστέθηκε στις καρδιές μας.

Oι μαχαιριές των θρασύδειλων νεοναζί κατά του αντιφασίστα Έλληνα μουσικού ήταν ακόμη ένα έγκλημα στην αλυσίδα των επιθέσεων κατά μεταναστών και εργατών που επιβεβαιώνουν ότι φασίστες και ναζί λειτουργούν ως τσιράκια των αφεντικών και του ίδιου του βάρβαρου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά και το φασισμό.

Οι φασίστες, όποιο μανδύα κι αν αποφασίσουν να ενδυθούν, συνεχίζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τους κεφαλαιοκράτες και μόνο η οργανωμένη λαϊκή ταξική πάλη μπορεί πραγματικά να τους αντιμετωπίσει και να τους συντρίψει.

H απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται στις 7 του Οκτώβρη, παρά τις πολυετείς καθυστερήσεις με υπαιτιότητα των κυβερνώντων, νυν και τέως. Mέσα από τη δίκη αποκαλύφθηκε η αλήθεια και αναδείχθηκαν τα ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία για τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Αποδείχθηκε ότι η εγκληματική της δράση απορρέει από την ίδια την ιδεολογία της. Παρόλα αυτά το σύστημα επιχειρεί και πάλι να σώσει τα παιδιά του. Είναι γνωστή η εισαγγελική πρόταση που επιχειρεί να ξεπλύνει τους ναζί εγκληματίες. Στο πλευρό του ελληνικού λαού, απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των φασιστικών εγκλημάτων, έχοντας γνώση ότι η αντιμετώπιση του φασισμού δεν είναι υπόθεση των δικαστικών μεγάρων, πόσο μάλλον της αστικής «δικαιοσύνης». Αυτό είναι υπόθεση των λαών και των κινημάτων τους.

Δεν ξεχνάμε τους φονιάδες του Παύλου. Δεν ξεχνάμε τι είναι ο φασισμός και τον πολεμάμε, ενώ ταυτόχρονα πολεμάμε και το σύστημα που τον γεννά.

Πιστοί στα αντιφασιστικά ιδανικά του 1948, παραμένουμε ταγμένοι στην πάλη κατά του φασισμού. Πιστοί στις θυσίες συντρόφων και άλλων αγωνιστών, όπως και ο Παύλος, θα συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε τους φασίστες με κάθε μέσο. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και σε κάθε σύντροφο και αγωνιστή που θυσιάστηκε για ένα κόσμο ελεύθερο, χωρίς διακρίσεις, καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη του Παύλου δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά του φασισμού και του ρατσισμού και για να τσακίσουμε τους ναζί.

Όπως βροντοφωνάξαμε μέσα από μπλοκ της ΘΥΡΑ 9 πριν από 7 χρόνια στους δρόμους της Λευκωσίας με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου και όπως πράξαμε σε αντιφασιστικές, επετειακές και μη, εκδηλώσεις για τον Παύλο Φύσσα και τον κάθε Παύλο.

Όπως πράξαμε ως οργανωμένοι οπαδοί του ΑΣΟΛ, αλλά και ως ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ μαζί με τη ΘΥΡΑ 9, αναρτώντας σε κάθε γήπεδο πανό για τον Παύλο και με το πρόσταγμα «Τσακίστε τους ναζί».

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

 

SHARE