Τιμή και δόξα στους ήρωες της αντίστασης

519

46 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το προδοτικό πραξικόπημα της ελληνικής Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’. Για ακόμη μια χρονιά οι σειρήνες ήχησαν μουντά σήμερα το πρωί για να υπενθυμίσουν την τουρκοφόρα προδοσία. Συμβολικά το σωματείο μας κατάθεσε στεφάνι στα μνήματα των ηρώων της αντίστασης στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης γιατί ποτέ δεν ξεχνάμε ούτε ότι υπήρχαν προδότες, ούτε ότι υπήρχαν και ήρωες που αντιστάθηκαν και έδωσαν και τη ζωή τους.

Για μας που ποτέ δεν ξεχνάμε, το πραξικόπημα ήταν η μια πλευρά ενός ΝΑΤΟϊκού νομίσματος που για 46 χρόνια κρατά την πατρίδα και το λαό μας μοιρασμένους.

Θυμόμαστε τα καψόνια των Χουντικών σε στρατιώτες που δεν έκρυβαν την αγάπη τους για την ΟΜΟΝΟΙΑ και τις αξίες του 1948.
Θυμόμαστε τον Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου, αδελφό του τερματοφύλακα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χριστάκη Αδάμου Κωνσταντίνου που τον δολοφόνησαν οι πραξικοπηματίες όταν αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πραξικόπημα.
Θυμόμαστε δύο αδέλφια Χαράλαμπο και Αναστάση Χριστοφή που δολοφόνησαν άναδρα οι πραξικοπηματίες θάβοντας τους σε ένα πρόχειρο τάφο, των οποίων η αναγνώριση έγινε από το ρολόι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που φορούσε ο ένας εκ των δύο.

Θυμόμαστε το γήπεδο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που με εθελοντική εργασία έκτιζε ο πράσινος λαός, στην κατεχόμενη Μια Μηλιά μέχρι που τις εργασίες και τα όνειρα σταμάτησε το προδοτικό πραξικόπημα και η βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Θυμόμαστε τους πυροβολισμούς προς το οίκημα του Α.Σ.Ο.Λ, από τους πραξικοπηματίες, που άφησαν τα σημάδια τους πάνω στους τοίχους του οικήματος.
Θυμόμαστε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν ποτέ απλά μόνο ένα αθλητικό σωματείο και το 1948 δεν είναι μια απλή χρονολογία.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ

#ΑΛΣ_ΟΜΟΝΟΙΑ
#peoplesomonia
#pacomonia

SHARE