Ανομοιομορφία αποφάσεων;

205

Τα συνεχόμενα σοβαρά επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες Α’ κατηγορίας μας ανησυχούν για το μέλλον του ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα μας αναγκάζουν να συγκρίνουμε την στάση διαφόρων φορέων όταν σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες συμμετείχε μερίδα δικών μας οπαδών.

Από την μία τα σοβαρά επεισόδια στο περιβάλλοντα χώρο του Αντώνης Παπαδόπουλος από οπαδούς της Ανόρθωσης και από την άλλη η χθεσινή επίθεση σε λεωφορείο με ποδοσφαιριστές από οπαδούς του Αποελ, ήρθαν να μας θυμίσουν ότι η βία δεν εξαφανίζεται με καταστολή και εισαγμένα μέτρα φακέλωματος από άλλες χώρες. Η βία θα εξαλειφθεί μόνο με πρόληψη, αθλητική παιδεία και συμμετοχή στις αποφάσεις ενάντια στη βία όλων των εμπλεκομένων από τους οργανωμένους οπαδούς, τις διοικήσεις μέχρι τους ποδοσφαιριστές.

Από την άλλη δεν μπορούμε να μην συγκρίνουμε την στάση των διαφόρων φορέων όταν μερίδα οπαδών της ομάδας μας συμμετείχε σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες στο Παραλίμνι. Να σημειώσουμε ότι δεν υπήρχε προηγούμενο επεισοδίων ολόκληρη την χρόνια κι ας αγωνίζεται η ομάδα μας σε ακατάλληλα για να φιλοξενούν την μάζα του κόσμου μας γήπεδα.

Αρχικά η Αστυνομία Κύπρου με απόφαση της απαγόρευσε την μετακίνηση πέραν των 100 φιλάθλων της ομάδας μας σε αγώνες εκτός έδρας. Απαγόρευση που χρειάστηκε μέχρι και συνάντηση μας με τον Αρχηγό της Αστυνομίας για να αποφασισθεί σταδιακή άρση του μέτρου.

Εδώ τίθεται το ερώτημα θα πράξει η αστυνομία το ίδιο και με τους οπαδούς των πιο πάνω ομάδων; Αν η τιμωρία των οπαδών μας χωρίς άλλο προηγούμενο είχε σκοπό όπως μας ανέφεραν την συμμόρφωση τους, τότε δεν θεωρούν ότι στις πιο πάνω περιπτώσεις χρειάζεται συμμόρφωση;

Κατά δεύτερον, ο αθλητικός δικαστής επέβαλε στην ομάδα μας ποινή τριών κεκλεισμένων αγώνων για όσα έγιναν στο Παραλίμνι. Αδιαμαρτύρητα δεχτήκαμε την ποινή θέλοντας να στείλουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδέκτες από το Σωματείο μας. Μετά λύπης μας όμως παρατηρούμε ότι σε άλλες περιπτώσεις επεισοδίων, όπως στο περιβάλλοντα χώρο του Αντώνης Παπαδόπουλος ή σε συμπλοκές οπαδών πάνω στις κερκίδες σε αγώνες Β’ κατηγορίας, δεν επιβάλλονται αντίστοιχες ποινές. Αν για όσα μεμονωμένα έγιναν στο Παραλίμνι μας επιβλήθηκαν όχι 1, όχι 2, αλλά 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων, τότε πραγματικά απορούμε πως την φετινή χρονιά δεν έχει επιβληθεί ούτε και 1 αγωνιστική κεκλεισμένων σε καμία άλλη ομάδα με όσα έγιναν. Υπάρχει ή όχι ανομοιομορφία αποφάσεων; Αν υπάρχει, τι μηνύματα για την βία στέλνουμε με αυτή την ανομοιομορφία;

Κλείνοντας δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την στάση διαφόρων ΜΜΕ που άδραξαν την ευκαιρία με όσα έγιναν στο Παραλίμνι για να γράψουν αράδες στις σελίδες τους για την ανάγκη να εφαρμοστεί η Κάρτα Φίλαθλου και στη Β’ κατηγορία. Τις τελευταίες μέρες όμως που τα επεισόδια στην Α’ κατηγορία διαδέχονται το ένα το άλλο έχουν εξαφανιστεί για να μας γράψουν πως η Κ.Φ. θα εξαλείψει την βία. Δεν θεωρείτε πως ήρθε η ώρα να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για την βία και την αντιμετώπιση της;

Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ

Υ.Γ – Την ερχόμενη Κυριακή μετά από δυόμιση μήνες τελειώνουν οι κεκλεισμένων των θυρών αγώνες του Σωματείου μας. Καλούμε όλες και όλους να κατακλείσουν το γήπεδο του ΘΟΙ Λακατάμιας από νωρίς και φτιάχνοντας μια όμορφη ατμόσφαιρα να σπρώξουν την ομάδα μας προς το τρίποντο. Ο αγώνας απέναντι στην Ομόνοια Αραδίππου αρχίζει στις 15:00.

SHARE