Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

233
pagkosmia-imera-anapiria

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία σήμερα, που καθιερώθηκε από το 1992 με απόφαση του ΟΗΕ.

Ως ένα ενεργό κοινωνικά σύνολο, δεν θα μπορούσαμε να την παραλείψουμε αλλά να ασχοληθούμε με την ουσία της.

Είναι μια καλή ευκαιρία να εστιάσουμε όλοι την προσοχή μας στα δικαιώματα, στις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες που έχουν τα άτομα με αναπηρία.

Άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά με τα πολλά προβλήματα που έχουμε όλοι μας, αλλά με αρκετές περισσότερες δυσκολίες που προκύπτουν είτε από κενά σε νομοθεσίες, είτε από μη προσβάσιμα κτίρια, από στέρηση τυχών ευκαιριών που θα τους άξιζαν αλλά και από τους συνανθρώπους μας που δυσκολεύουν καθημερινά τις ζωές τους, παρκάροντας σε πεζοδρόμια, μπροστά από ράμπες και χώρους στάθμευσης για άτομα με αναπηρία.

Όσον αφορά το κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κύπρο η κατάσταση είναι σε κάποιες περιπτώσεις απελπιστική.

Τα γήπεδα εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις δεν παρέχουν ούτε τα βασικά για ένα άτομο με αναπηρία που θέλει να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Η προσβασιμότητα στα γήπεδα είναι ένα μεγάλο ζήτημα που χρήζει βελτίωσης και πρέπει οι αρμόδιοι να το λάβουν επιτέλους σοβαρά υπόψη.

Εμείς σαν Σωματείο θα προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να αναδεικνύουμε τα προβλήματα με την ελπίδα ότι οι εκάστοτε φορείς θα ευαισθητοποιηθούν έτσι ώστε τα γήπεδα μας να γίνουν προσβάσιμα για όλους.

SHARE