Όταν τους φέραν το χαρτί δεν σκύψανε κεφάλι

586

Είχαμε χρέος βαρύ, 70 χρόνια μετά να τιμήσουμε τα ιστορικά γεγονότα του 1948 μιας και κανείς άλλος δεν μπήκε στον κόπο να τα τιμήσει.

H ψεσινή εκδήλωση στην παρουσία 100 ατόμων, πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία υπό τον τίτλο «Όταν τους φέραν το χαρτί δεν σκύψανε κεφάλι – 1948, χρονιά ορόσημο στην ταξική πάλη, αλλά και στα αθλητικά πράγματα της Κύπρου». Προβλήθηκε βίντεο – αφιέρωμα που ετοιμάστηκε από την Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης του ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Κοινωνιολόγος και Ιδρυτικός Πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Νίκος Περιστιάνης με θέμα «Ιστορικά ρήγματα, πολιτικές ιδεολογίες και αντιπαραθέσεις στο ποδόσφαιρο» και ο Γραμματέας της Επιτροπής Μορφωτικής Δράσης του Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948, Νικόλας Νικόλα με θέμα «Το 1948 στον αθλητισμό και το σήμερα».

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μουσική παρέμβαση από τον Χρίστο Κουρτελλάρη που τραγούδησε απεργιακά – εργατικά τραγούδια προς τιμήν των ταξικών αγώνων του 1948, αλλά και το τραγούδι του «Για σε τρελαίνομαι» που έγραψε για όσους αθλητές δεν σκύψανε κεφάλι όταν τους φέραν το χαρτί το 1948.

SHARE