Ο Αλέξης είναι εδώ

150

Στις 6 Δεκέμβρη το 2008 στην περιοχή των Εξαρχιών στις 9 το βράδυ ο ειδικός φρουρός της “ασφαλείας” στρέφει το όπλο του και σημαδεύει σε ευθεία βολή τον 15 χρόνο Αλέξη Γρηγορόπουλο με αποτέλεσμα την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Σήμερα 15 χρόνια μετά, στις μνήμες μας έρχονται οι εικόνες του λαϊκού ξεσηκωμού των τότε ημερών ενάντια στην κρατική καταστολή.

Η ΘΥΡΑ 9 από την πρώτη στιγμή έδωσε το παρόν της όχι μόνο στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα, αλλά και με πορείες στην Κύπρο και με διάφορες παρεμβάσεις, καταδικάζοντας έτσι έμπρακτα όλα όσα εκτυλίσσονταν τις μέρες που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά.

15 χρόνια μετά, οι ένστολοι φονιάδες του Αλέξη και τόσων άλλων κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού και κυπριακού κράτους στο παγκόσμιο αιματοκύλισμα στο πλευρό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν περιορίζεται στο πεδίο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Ο “εσωτερικός εχθρός”, εμείς δηλαδή, θα πρέπει να εμπεδώσουμε με τη βία ότι η κρατική τρομοκρατία, η φτωχοποίηση και ο κοινωνικός εκφασισμός αποτελούν όρο ζωής και απαραίτητες δικλείδες επιβίωσης για το καπιταλιστικό σύστημα, ώστε να εξασφαλίσει την παγκόσμια ηγεμονία και αναπαραγωγή του πάνω στην υποτίμησή μας.

Ο Αλέξης είναι εδώ να μας θυμίζει ποιοι είμαστε και με ποιους είμαστε.

“Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη”

SHARE