Καλή αντάμωση στην πορεία

474

Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες, Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

Με μεγάλη περηφάνια και ικανοποίηση διαβάσαμε το κάλεσμα των οργανωμένων οπαδών μας, της ΘΥΡΑΣ 9 για μαζική και συγκροτημένη συμμετοχή με δικό της μπλοκ στο λαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13/02 ενάντια στην κρατική διαφθορά, στον κρατικό αυταρχισμό και στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας που περιλαμβάνει περιστολή δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Το λαϊκό μας σωματείο, γνήσιο τέκνο της αντίδρασης, δείχνει για άλλη μια φορά ότι κουβαλάει στις τάξεις του άτομα συνειδητοποιημένα, ενεργούς και προβληματισμένους πολίτες, που δεν διστάζουν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της ανυπακοής και της αντίστασης στους λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες.

Προσοχή όμως. Ας μην βιάζονται κάποιοι να κατηγορήσουν και να χαρακτηρίσουν τον αγανακτισμένο μας κόσμο. Η φωνή του λαού μας είναι ξεκάθαρη και στοχευμένη. Δεν μιλά ούτε για γενικές παγκόσμιες συνωμοσίες, ούτε για άρνηση της πανδημίας, ούτε για άρνηση της διασποράς του ιού και άλλα πολλά καινούργια και περίεργα. Μιλά όμως καθαρά και σταράτα για τη συνομωσία και το βόλεμα της οικογενειοκρατίας, τη συνομωσία των τζακιών που εδώ και χρόνια ελέγχουν την Κύπρο, για τη διασπορά της διαφθοράς σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και την άρνηση όλων αυτών που μας κυβερνούν να αντιληφθούν ότι έχουν αποτύχει πλήρως όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. ΩΣ ΔΑΜΕ λοιπόν όπως λέει και το κάλεσμα στην πορεία.

Η πανδημία έχει φέρει εκ νέου στην επιφάνεια την αδυναμία του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος να γίνει ανθρώπινο. Η περίπτωση της υγείας είναι ξεκάθαρη. Οι επιλογές στήριξης του κεφαλαίου αντί της υγείας και της κοινωνίας, εκπορεύονται από την ίδια τη φύση του καπιταλισμού, όπως και το ίδιο το καρκίνωμα της διαφθοράς, η οποία και στον τόπο μας έχει γιγαντωθεί με πρωταγωνιστές τους κυβερνώντες και συνενόχους συμμετέχοντες από την αντιπολίτευση.

Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας με ταξικά μέτρα, όπως, έχουν αναλυθεί στο κάλεσμα της ΘΥΡΑΣ 9, έχει φυσικά ως κερασάκι στην τούρτα τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων και διαμαρτυριών με πρόφαση τον ιό. Ακόμη μια περιστολή δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα. Η προστασία από την όποια πανδημία είναι αυτονόητη, αλλά όχι η στέρηση ελευθεριών και κεκτημένων με πρόφαση υποκριτικά ταξικά μέτρα. Παραμένουμε άνθρωποι όσο κι αν θέλουν να μας κάνουν μηχανές που απλά δουλεύουν και καταναλώνουν χωρίς να έχουν φωνή. Μέτρα χωρίς λογική ως προς την πανδημία έχουν ληφθεί απλά και μόνο για να υπηρετήσουν το κεφάλαιο.

Είναι ταξική τους επιλογή που ενισχύεται από τη σιωπή της αντιπολίτευσης και που αντλεί δύναμη από την απουσία πραγματικής ταξικής φωνής υπέρ των εργαζομένων από το πολιτικό σύστημα.

Καλούμε τον κόσμο μας, μέλη, ποδοσφαιριστές και φίλους που θα συμμετάσχουν, να δείξουν με μαζικό και μαχητικό τρόπο την αντίδραση τους στο σάπιο σύστημα. Καλούμε τον κόσμο μας να γίνει το εμβόλιο για την κακοφορμισμένη πληγή της κακοδιαχείρισης της κυβέρνησης στο σώμα της κυπριακής κοινωνίας. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας πάντοτε και με όλη τη δύναμη τους να βροντοφωνάξουν για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για δημόσια και δυνατή Υγεία, για στήριξη του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας. Να κατεδαφίσουν με τις φωνές τους τη διαφθορά που διατηρείται και διαιωνίζεται από συγκεκριμένους κρατικούς κύκλους για να υψωθεί η ελπίδα και η σημαία του ανθρώπου στην Κύπρο πιο ψηλά από τζαμιά, καθεδρικούς ναούς, ουρανοξύστες και οικονομικά συμφέροντα. Να γίνει η αντίδραση μας το διαβατήριο για μια νέα εποχή. ΩΣ ΔΑΜΕ λοιπόν κυβερνώντες, κουμπάροι, σύγαμπροι, βουλευτές, υπουργοί, εντεταλμένοι δικηγόροι και αυταρχικοί αστυνομικοί.

Κλείνοντας καλούμε σε εγρήγορση, προτρέπουμε τους πάντες που θα συμμετέχουν στο λαϊκό μπλοκ της Gate 9 (Official) να υπακούνε ρητά και αυστηρά τις οδηγίες των ατόμων της περιφρούρησης και να μην δοθεί σε κανένα το δικαίωμα να χαρακτηρίσει, αλλά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τους πραγματικούς και ξεκάθαρους λόγους της διαμαρτυρίας. Ας γραφτεί άλλη μια περήφανη σελίδα αντίστασης από τους πράσινους πρωτοπόρους. Καλή αντάμωση.

SHARE