Ένα έγκλημα που συνεχίζεται για 47 χρόνια

728

47 Ιούληδες μετά την προδοσία είναι χρέος μας να μην ξεχνούμε πως δεν τους έφερε απλά η θάλασσα της Κερύνειας… Η προδοσία ως μέρος του δίδυμου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος εις βάρος του λαού μας άνοιξε την κερκόπορτα για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τα συνεχιζόμενα εγκλήματά της. Ως Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ, μαζί με τους οργανωμένους οπαδούς μας, δεν μπορούσαμε να μην αποδώσουμε συμβολικά φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στο φασισμό και στον ξένο εισβολέα. Στηρίξαμε έμπρακτα την ψεσινή πετυχημένη εκδήλωση του Ιδρύματός μας στην Λεμεσό που έστειλε το μήνυμα ότι δεν ξεχνούμε την προδοσία και ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή. Το σωματείο μας, η ΘΥΡΑ 9 και το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 που διοργάνωσε την εκδήλωση στο μνημείο των Αντιστασιακών, κατέθεσαν στεφάνια.

Σε μνημεία ξεχασμένα από την πολιτεία, αλλά βαθιά χαραγμένα στη λαϊκή μνήμη, έστω κι αν μερικά μέτρα πιο κάτω υπάρχει μνημείο που βεβηλώνει την ιστορία αυτού του τόπου. Γιατί αντίθετα με το μνημείο προς τιμήν όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, δεν χρειάζονται μνημεία για να μας θυμίζουν τους ολετήρες της Κύπρου και τους προδότες, αφού δυστυχώς τους θυμόμαστε καθημερινά βλέποντας τη σημαία της κατοχής να ματώνει το σώμα του Πενταδακτύλου.

Γιατί 47 χρόνια μετά το μαύρο Ιούλη του 1974, ο αγώνας του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής συνεχίζεται. Για μας αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Κοινός αγώνας για το κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού και ξένων επιβουλών.

Κοινή πάλη των Ε/κ και των Τ/κ ενάντια στον ιμπεριαλισμό και σε κάθε μορφή εθνικισμού. Πάλη για λύση που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των ντόπιων εκπροσώπων τους και των λεγόμενων «μητέρων πατρίδων».

Μια κοινή πάλη για πραγματική επανένωση του νησιού και του λαού μας, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις και βάσεις. Μια κοινή παλή που θα ανατρέπει τα αποτελέσματα του δίδυμου ΝΑΤΟϊκού εγκλήματος του προδοτικού φασιστικού πραξικοπήματος και της εισβολής και θα επιτρέπει στο λαό μας να ζήσει ειρηνικά στο κοινό μας σπίτι.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ

SHARE