Απάντηση στη συντονισμένη επίθεση λάσπης

413

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για την συντονισμένη επίθεση λάσπης που δέχεται το Σωματείο μας όμως θα αρκεστούμε να υιοθετήσουμε ως επίσημη θέση το κείμενο του Εκτελεστικού Γραμματέα της ομάδας μας, Αδάμου Ευσταθίου. Περιμένουμε όπως έτρεξαν τα Μ.Μ.Ε να παρουσιάσουν τα γεγονότα με το σήμα του Σωματείου μας έτσι και τώρα με τον ίδιο ενθουσιασμό να παρουσιάσουν και την επίσημη μας θέση.

 

”Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω”

«Ελάτε να πέσουμε όλοι μαζί από τα σύννεφα, ελάτε να το παίξουμε ότι σοκαριστήκαμε που οι νέοι μας πίνουν ναρκωτικά.

Ναι ξέρω πίνουν στα σχολεία, στα πάρκα, στα δωμάτια τους, στα clubs αλλά ελάτε να κάνουμε όλοι τους ξαφνιασμένους που συνέλαβαν κάποιους έξω από τον Κεντρικό της ΘΥΡΑ 9 με μερικά γραμμάρια.

Ελάτε ρε παιδιά και φέρτε και τους δημοσιογράφους να γράφουν για μπαράζ συλλήψεων. Δεν πειράζει που οι μάχιμοι μας δημοσιογράφοι δεν βρήκαν τόσα χρόνια να γράψουν ένα κείμενο για την τεράστια παραοικονομία πίσω από τα ναρκωτικά, θα γράψουν σήμερα για τα φτωχόπαιδα που συνέλαβαν και έτσι θα δώσουν την μάχη τους ενάντια στις εξαρτήσεις.

Θα δώσουν κι’ άλλη μάχη κάποιοι δημοσιογράφοι για να σπιλώσουν το όνομα της ΘΥΡΑ 9 και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 κι ας μην έχει καμία σχέση. Δεν πειράζει όμως, γραμμένα τα έχω αυτά τώρα, ας μιλήσουμε για τους ανθρώπους και για τα παιδιά που έχουν ανάγκη κι ας ασχοληθούμε άλλη ώρα με την λάσπη τους.

Για τα παιδιά λοιπόν που δήθεν κόπτονται όλοι αυτοί. Πόσα παιδιά σταμάτησαν τα ναρκωτικά όταν τους συλλάβατε κύριοι με μερικά γραμμάρια;;; Πόσα παιδιά που τα εξευτελίσατε στους αστυνομικούς σταθμούς μετά έκοψαν;;; Βγάλτε τα στοιχεία να τα μάθουμε. Όπως τρέχετε να πείτε στους δημοσιογράφους για τις συλλήψεις σας πείτε και στο κόσμο τα αποτελέσματα που φέρνουν στην κοινωνία.

Πείτε τους τι ποσοστό της νεολαίας κάνει χρήση ναρκωτικών και μετά εξηγάτε τους πως είναι δυνατό να σπαταλούνται τόσα εκατομμύρια στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά και πάλι να αυξάνονται οι νέοι που κάνουν χρήση. Έχει γίνει καμιά αυτοκριτική από την πολιτείά;;; Έχει κανένας κοιτάξει να δει που είναι το λάθος ή είναι όλοι απασχολημένοι να κάνουν ανούσιες συλλήψεις για τα μάτια των Μ.Μ.Ε;;;

Νέοι στην ανεργία, νέοι που τους εκμεταλλεύονται οι εργοδότες στις δουλειές, νέοι που δεν έχουν μέλλον, νέοι χωρίς καθοδήγηση, νέοι που τελικά καταλήγουν στα ναρκωτικά. Άλλοι για να ξεχάσουν, άλλοι για να κυνηγήσουν το εύκολο χρήμα και άλλοι γιατί έτσι επιβάλλει η κουλτούρα που πλασάρετε. Η κουλτούρα των σειρών με τα καρτέλ των ναρκωτικών και των τραγουδιστών που εξυμνούν την διακίνηση και το εύκολο χρήμα στα τραγούδια τους.

Αυτούς τους νέους που διαλύει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα θα συνετίσουν με τα γκλόπ, το ξύλο και τις ειρωνίες. Αυτούς τους νέους θα τους βάλουν στον ίσιο δρόμο ξευτιλίζοντας τους σε οικογένεια και φίλους. Αυτούς τους νέους που τους έκλεψαν το μέλλον για να σώσουν τις τράπεζες δεν θα βρουν ποτέ τους ούτε ένα σεντ να δώσουν για να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες μέσα στην κοινωνία οι οποίες θα τους κρατήσουν μακριά από τα ναρκωτικά. Εκείνες οι συνθήκες που θα τους προσφέρουν σωστή παιδεία και ευκαιρίες κρατώντας τους μακρυά από εξαρτήσεις και παρανομίες.

Τα παιδιά δεν πρέπει να κυνηγηθούν ούτε να απομονωθούν όπως λένε κάποιοι. Όπως κάναμε ξανά με άλλους έτσι και τώρα πρέπει να τα σώσουμε. Να βρούμε φίλους να τα πιάσουν δουλειά, να τους βοηθήσουμε να ξεφύγουν, να τους μιλήσουμε ξανά και ξανά και γενικά να κάνουμε την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν τα σχολεία και η πολιτεία όμως απότυχε παταγωδώς.

Να τα σώσουμε γιατί κανένας άλλος αύριο που θα σβήσουν οι τίτλοι στα Μ.Μ.Ε δεν θα ασχοληθεί. Όπως παλέψαμε και γλυτώσαμε άλλους έτσι να κάνουμε και τώρα. Γιατί εμείς είδαμε και φίλους που δεν κατάφεραν να γλυτώσουν και δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιοι.

Υ.Γ 1 – Τα ναρκωτικά αύριο μπορεί να βρεθούν στο σπίτι του οποιουδήποτε, ας το σκεφτούν όσοι έχουν παιδιά και τρέχουν να ειρωνευτούν και να γελάσουν με το χθεσινό συμβάν.

Υ.Γ 2 – Μέσα σε όλα αυτά κανένας δεν έγραψε ότι μέσα στο Σύνδεσμο δεν βρέθηκε το παραμικρό. Δεν έχει πρόβλημα σας μάθαμε τόσα χρόνια».

Αδάμος Ευσταθίου, 6/7/2019

SHARE