Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας

417

Καταδικάζουμε το προωθούμενο πραξικόπημα των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους για ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο και τασσόμαστε ενάντια στην αναγνώριση του αυτοανακηρυχθέντος ψευδοπροέδρου Χουάν Γκουαϊδό, εκπροσώπου της ντόπιας ολιγαρχικής φασιστικής αντιπολίτευσης. Η καταδίκη μας για το πραξικόπημα και η αλληλεγγύη μας με το λαό της Βενεζουέλας εκφράστηκε εκ νέου και με ανάρτηση σχετικού πανό.

Το πραξικόπημα αυτό είναι συνέχεια της πολύχρονης εκστρατείας αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στη Λατινική Αμερική και την ευρύτερη πρακτική ανατροπής κυβερνήσεων που δεν είναι αρεστές σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ. Πρόκειται για κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους με αξιοποίηση των μαριονέτων των ιμπεριαλιστών ενάντια σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο λαό και στους εργαζόμενους της Βενεζουέλας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση που δέχονται και ειδικότερα στις ταξικές δυνάμεις που αγωνίζονται μέσα από τις γραμμές του Λαϊκού Αντιιμπεριαλιστικού και Αντιφασιστικού Μετώπου (FPAA) για πραγματική κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Moρφωτικές Επιτροπές Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 και ΘΥΡΑΣ 9

SHARE