31/8/2019 Απόσυρση φανέλας με νούμερο 9

802

Στο ενδιάμεσο της προετοιμασίας της ομάδας για τη δεύτερη χρονιά που μας βρήκε στα γήπεδα της 4ης κατηγορίας, είχαμε την επιστροφή του μεγαλύτερου οπαδικού γεγονότος στην Κύπρο. Το ολοήμερο 8ο Φεστιβάλ της ΘΥΡΑ 9 με σύνθημα «Πως η ανάγκη γίνετε ιστορία», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31/8/2019 με εκατοντάδες ΟΜΟΝΟΙΑτες να προσέρχονται στο γήπεδο του Ορφέα στην Λευκωσία αποδεικνύοντας ότι δεν αποδυναμωθήκαμε την ιστορική μας απόφαση του Μάη του 2018.

«Πριν ένα χρόνο και τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που προήλθαν, μετά το ξεπούλημα και την γέννηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του Λαού, για πρώτη φορά από το 2011 δεν πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ της ΘΥΡΑΣ 9. Κάποιοι ίσως να θεώρησαν ότι αποδυναμώθηκε η οργανωμένη μας κερκίδα, άλλοι ίσως να χάρηκαν με αυτή την εξέλιξη, εμείς όμως ήμασταν σίγουροι ότι η φλόγα δεν έσβησε. Ότι όλοι εμείς που ξεκινήσαμε το Φεστιβάλ μαζί με τους Λεβέντες που το κληρονόμησαν δεν θα αφήναμε αυτό τον θεσμό να σταματήσει. Για αυτό με ιδιαίτερη περηφάνια φέτος θα περάσουμε την είσοδο στο γήπεδο του Ορφέα για το 8ο Φεστιβάλ ΘΥΡΑΣ 9. Γιατί είναι ακόμη μια απόδειξη πως ο εθελοντισμός και η αγάπη προς τον σκοπό και τα ιδανικά που πρεσβεύει η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούν να κτίσουν ένα φεστιβαλ που το ζηλεύουν όλοι. Αμέτρητα περίπτερα, dj, συγκροτήματα, μορφωτικές ομιλίες, άφθονο ποτό, φαγητό και ένας όμορφος παιδότοπος για τους μικρούς ΟΜΟΝΟΙΑτες μας περιμένουν όλους μας και δεν υπαρχει δικαιολογία να λείπει κάποιος. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυκτα του Σαββατου η Λευκωσία θα ζει στο παλμό του Φεστιβάλ. Ετοιμαστείτε λοιπόν γιατί το 8ο Φεστιβάλ ΘΥΡΑΣ 9 είναι εδώ με το σύνθημα “Πως η ανάγκη γίνετε ιστορία” αφιερωμένο στην ΑΝΑΓΚΗ να βρουν ποδοσφαιρική στέγη όσοι έμειναν χωρίς ομάδα και έγραψαν ΙΣΤΟΡΙΑ με την δημιουργία του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948», σημείωνε το σωματείο μας καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στο φεστιβάλ.

Κι όταν αυτό άνοιξε τις πύλες του, εκεί βρέθηκαν πέραν του πράσινου λαού, παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948. Μια οικογένεια η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ. Εκεί και τα τρία τρόπαια της πρώτης ιστορικής χρονιάς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 στο αγροτικό.

Μάλιστα κορυφαία στιγμή στο φεστιβάλ πέραν από τις φωτοβολίδες που έκαναν τη νύκτα μέρα, ήταν η ανακοίνωση από το σωματείο ότι αποσύρεται η φανέλα με τον αριθμό 9 προς τιμήν φυσικά της ΘΥΡΑ 9. Παράλληλα στα πλαίσια του φεστιβάλ τιμήθηκε από το σωματείο κι ο αποχωρήσαντας βοηθός προπονητής της πρώτης χρονιάς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948, Γιάννος Λούρας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 δεν είχε πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ λόγω ανυπέρβλητων εμποδίων που σχετίζονταν με τις τροποποιήσεις των προϋποθέσεων και των κανονισμών από τον δήμο Λευκωσίας σχετικά με τις διαδικασίες παραχώρησης δημόσιου χώρου για τους σκοπούς διεξαγωγής μιας οποιαδήποτε εκδήλωσης. Η αλλαγή που απαιτούσε υποβολή αίτησης από την αρχή της χρονιάς έφερε την αναβολή του φεστιβάλ και την αντικατάστασή του τη μέρα που θα διεξαγόταν, το Σάββατο 13/10/2018 από ένα ολοήμερο FAN DAY στον κεντρικό σύνδεσμο στην Αρχέρμου στην παρουσία των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948.

Βίντεο 8ο Φεστιβάλ ΘΥΡΑ 9

SHARE