18/12/2019 Η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 εντάσσεται στο ευρωπαϊκό Fans Matter

587

Από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του σωματείου μας, δεχθήκαμε την αλληλεγγύη οπαδικών κινημάτων από όλο τον κόσμο. Με την κίνησή μας να δώσουμε το παράδειγμα ενός σωματείου από το λαό για το λαό, την ώρα που όλα ξεπουλιούνταν, γίναμε δέκτες στήριξης και από το εξωτερικό. Η κίνησή μας αγκαλιάστηκε και από άλλες ομάδες λαϊκής βάσης στο εξωτερικό και λίγους μήνες μετά την ίδρυσή μας, στις αρχές του Δεκέμβρη του 2018 συμμετείχαμε μετά από πρόσκλησή τους, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας SD Europe που έλαβε χώρα στην Ισπανία στην πόλη της Ουέλβα. Η SD Europe είναι ομοσπονδία ομάδων λαϊκής βάσης και οπαδών που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο των ομάδων τους. Η συμμετοχή μας μας έδωσε την ευκαιρία να κτίσουμε σχέσεις με αρκετές ομάδες λαϊκής βάσης από το εξωτερικό και να πάρουμε γνώσεις και τεχνογνωσία από ομάδες που χειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια προϋπολογισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Schalke που βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο σε βάση μελών. Από εκείνη τη συνέλευση στην Ισπανία, έγινε ξεκάθαρο ότι το παράδειγμα του σωματείου μας έγινε γνωστό στο εξωτερικό από την πρώτη στιγμή. Στη συνέχεια μάλιστα γίναμε ένα από τα σωματεία αναφοράς ως προς τις ομάδες λαϊκής βάσης στην Ευρώπη, αφού η πλειοψηφία των προτάσεων της SD Europe προς τα μέλη της ήδη αποτελούσαν βίωμα για μας, αφού η κάθε δράση μας στηρίζεται στις αρχές και τα ιδανικά του 1948.

Στην πορεία του χρόνου ενισχύσαμε τις σχέσεις μας με την SD Europe, η οποία φιλοξενήθηκε και στη Συνέλευσή του ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 τον Ιούλη του 2019 και ενταχθήκαμε σε σειρά προγραμμάτων.

Στις 18/12/2019 ανακοινώσαμε ότι το Σωματείο μας έχει εγκριθεί για το πρόγραμμα FANS MATTER: «Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαΐκή Ένωση και την ΟΥΕΦΑ και εκπαιδεύει στελέχη στη διαχείριση ομάδων Λαϊκής βάσης/Σωματείων. Μέχρι το τέλος του προγράμματος, θα έχουν λάβει επαγγελματική εκπαίδευση τουλάχιστον 4 μέλη του Δ.Σ. της ομαδας μας τα οποία θα συμβάλλουν στη δημιουργία βιβλιοθήκης και εργαλειοθήκης που θα βοηθήσουν και άλλες ομάδες στην Κύπρο και την Ευρώπη να ακολουθήσουν ή να διατηρήσουν το μοντέλο του Σωματείου».

Στις 13 με 15 Φλεβάρη 2020 αντιπροσωπεία του ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 βρέθηκε στις Βρυξέλλες για το ετήσιο συνέδριο του Supporters Direct μέσα από τη χρηματοδότηση του προγράμματος Fans Matter. Παρόλα αυτά, όπως έγινε και με το ταξίδι στην Ισπανία το 2018, τα μέλη του Δ.Σ. που συμμετείχαν ταξίδευσαν με αποκλειστικά δικά τους έξοδα αφήνοντας όλη τη χορηγία στα ταμεία του Σωματείου. Μέσα από το συνέδριο δημιουργήθηκαν και ενισχύθηκαν σχέσεις με άλλα σωματεία και έγινε ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων με μεγάλους συλλόγους λαϊκής βάσης.

SHARE