10/7/2019 Εκλογική Συνέλευση

598

Στην ιδρυτική συνέλευση το καλοκαίρι του 2018, τα μέλη της πρωτοβουλίας ίδρυσης του σωματείου είχαν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη ως το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας με προσωρινό καθεστώς. Έτσι ανέλαβαν τη δέσμευση ότι με το τέλος της πρώτης χρονιάς θα προχωρούσαν κανονικά σε εκλογές για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα 2 χρόνια. Στις 21/6/2019 τα μέλη του Δ.Σ. παραιτήθηκαν έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί Εκλογική Συνέλευση, η οποία καθορίστηκε για τις 10 του Ιούλη 2019 (18:00) στο Σατιρικό Θέατρο στην Αγλαντζιά. «Εκ μέρους όλων των μελών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν την καθημερινή προσπάθεια για να στηθεί και να μεγαλώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού. Μεγαλύτερη επιβράβευση των κόπων μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την κατάκτηση των ποδοσφαιρικών στόχων του Σωματείου αλλά και την εκπλήρωση όλων των στόχων που βάλαμε έτσι ώστε το Σωματείο μας να αποτελεί παράδειγμα ενός υγιούς Σωματείου που έχει σαν αρχή του το Από το Λαό Για το Λαό», ανάφερε ανάμεσα σε άλλα, η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων είχαν μέχρι τις 2/7/2019 όλα τα τακτοποιημένα μέχρι και τον Ιούνη μέλη του σωματείου.

Μάλιστα την ίδια μέρα που ολοκληρωνόταν η διορία υποβολής υποψηφιοτήτων, ανακοινώθηκε η συμφωνία της ομάδας με την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας για χρησιμοποίηση του γηπέδου ΠΑΕΕΚ Κερύνειας – «ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» τερματίζοντας την «οδύσσεια» μετακίνησης της πρώτης χρονιάς (η ομάδα μας αγωνίστηκε «εντός έδρας» στα γήπεδα ΘΟΪ Λακατάμειας, Δόξας Παλιομετόχου, ΑΟΛ Λακατάμειας, Μακάρειο Στάδιο και ΠΑΕΕΚ Κερύνειας – «ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»). Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα συμφωνήθηκε όπως η ομάδα μας προπονείται επίσης στο «ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», ολοκληρώνοντας τη συνεργασία μας με το γήπεδο του Ορφέα Λευκωσίας.

Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το σύνθημα «Από το Λαό για το Λαό», η Συνέλευση δίνει το σύνθημα για την έναρξη μιας ακόμη δύσκολης χρονιάς. Αντίθετα με πρακτικές άλλων, στις Συνελεύσεις μας γίνονται πραγματικές συζητήσεις και ο λαός έχει το λόγο. Ούτε εγκρίνονται ως έχουν όλες οι προτάσεις του Συμβουλίου, ούτε εκλέγονται μέλη στο Δ.Σ. με «σκονάκια» και υποδείξεις άλλων. Η ομάδα του λαού, μεγαλώνει μέσα από τέτοιες Συνελεύσεις. Απόδειξη και η Συνέλευση του Ιούλη του 2019. Ο εποικοδομητικός διάλογος που είχε αποτέλεσμα τα μέλη του σωματείου να διαμορφώνουν τις αποφάσεις για την πορεία του συλλόγου κράτησε τη διαδικασία εκείνης της βραδιάς μέχρι τις 23:00, ενώ η βασική πρόταση του Συμβουλίου για τα μέλη τροποποιήθηκε από τον ίδιο το λαό. Παράλληλα αν και βάση καταστατικού δεν χρειαζόταν ψηφοφορία, αφού κατατέθηκαν υποψηφιότητες ίσες με τον αριθμό των μελών του Δ.Σ., θέσαμε προς έγκριση τα ονόματα του νέου Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 για την επόμενη διετία:

 1. Αδάμος Ευσταθίου (Εκτελεστικός Γραμματέας)
 2. Μιχάλης Ιορδάνους (Οργανωτικός Γραμματέας)
 3. Στάλω Γεωργιάδου (Β’ Οργανωτικός Γραμματέας)
 4. Μιχέλης Φιλίππου (Γενικός Γραμματέας)
 5. Κυριάκος Καρατζιάς (Β’ Γενικός Γραμματέας-Υπεύθυνος Ποδοσφαιρικού Τμήματος)
 6. Μάριος Αντωνίου (Οικονομικός Υπεύθυνος)
 7. Χέλεν Κατσαντώνη (Υπεύθυνη Kids Club)
 8. Αλέκος Αλέκου (Γραμματέας Μελών)
 9. Σωκράτης Σωκράτους (Β’ Γραμματέας Μελών)
 10. Ιωάννης Ιωαννίδης (Υπεύθυνος Μάρκετινγκ)
 11. Νικόλας Νικόλα (Γραμματέας Επιτροπής Μορφωτικής Δράσης)

Στη Συνέλευση εγκρίθηκε η δημιουργία Kids Club, καθώς και η δημιουργία δυο έμμισθων θέσεων: Γενικός Διευθυντής-Επικεφαλής Ποδοσφαιρικού Τμήματος (Ανδρέας Σάββα) και Λειτουργός Μάρκετινγκ (παρέμεινε κενή αφού η θέση πληρώθηκε με εθελοντική προσφορά).

Τα μέλη ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη χρονιά που πέρασε και ενέκριναν τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς, μετά κι από αναλυτική παρέμβαση του ελεγκτή των οικονομικών μας.

Σημαντική αλλαγή έγινε μετά από πλούσιο διάλογο και στον τρόπο λειτουργίας των μελών τερματίζοντας τη μηνιαία συνδρομή κι αντικαθιστώντας την με την πιο εύχρηστη ετήσια συνδρομή. Μετά την εκτενή συζήτηση και τις τροποποιήσεις στην πρόταση του Δ.Σ. και της Επιτροπής Μελών ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση η αλλαγή στα μέλη. Έτσι καταργήθηκε η μηνιαία συνδρομή και αντικαταστήθηκε από χρονιαία συνδρομή με συμβολικές αναφορές: 48 ευρώ συνδρομή με πακέτο μελών στα πρότυπα ευρωπαϊκών ομάδων με συλλεκτικό κασκόλ και μπρελόκ, 9 ευρώ συνδρομή στο kids club για παιδιά κάτω των 12 ετών με δωράκι και 1948 ευρώ συνδρομή για premium members χωρίς επιπλέον δικαιώματα ως μέλη, αλλά ως κίνητρο οικονομικής ενίσχυσης του σωματείου που αγαπούν με έξτρα δώρα από ότι το πακέτο μελών. Όλα τα ενήλικα μέλη έχουν ακριβώς τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα ως μέλη του σωματείου. Η αρχή 1 άτομο = 1 ψήφος θα ισχύει πάντοτε.

Εκτός της αρχικής πρότασης του Δ.Σ. και της Επιτροπής Μελών ήταν η διαγραφή όλων των προηγούμενων οφειλών μη τακτοποιημένων μελών. Μετά από εισήγηση μελών και εκτενή συζήτηση υιοθετήθηκε η διαγραφή αυτών των οφειλών για να μπορούν να κάνουν όλοι μια νέα αρχή με βάση το νέο μοντέλο της ετήσιας συνδρομής.

Στη Συνέλευση φιλοξενήθηκε και εκπρόσωπος της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας SD Europe, όπου εντάσσονται ποδοσφαιρικές ομάδες λαϊκής βάσης, ενημερώνοντας τα μέλη μας για τις προοπτικές της συνεργασίας που άρχισε από την προηγούμενη χρονιά, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας του σωματείου μας με αρκετά μεγάλα κλαπ της Ευρώπης και ανοίγοντας το δρόμος συμμετοχής μας σε σημαντικά πρότζεκτ που περιλαμβάνουν και άντληση χορηγιών και χρηματοδότησης ομάδων από οπαδούς για οπαδούς.

SHARE