Δηλώσεις Υπεύθυνου Ποδοσφαιρικού Τμήματος

501
orfeas-omonoia

Ο Υπεύθυνος του Ποδοσφαιρικού Τμήματος της ομάδας μας, Ανδρέας Σάββα, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα kerkida.net για την προσπάθεια που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μίλησε για τον προπονητή, τους στόχους, το κλίμα στα αποδυτήρια και πολλά άλλα.

Αναλυτικά:

-Νομίζω έχουμε πάρει κάποια – μικρά δείγματα από τον κόσμο της Ομόνοιας 1948. Ανοικτή προπόνηση και πρώτο φιλικό… Είδαμε τι συνέβη στις κερκίδες. Ας εστιάσουμε όμως αρχικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορούμε σαφώς να μιλήσουμε ακόμα για αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Μπορούμε όμως να αναφερθούμε στην δουλειά που έγινε και γίνεται στον σχεδιασμό της ομάδας. Θέλω λίγα λογια γι΄αυτό…

“Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον σχεδιασμό της ομάδας. Δουλέψαμε μεθοδικά και με πλάνο και αν και είναι νωρίς ακόμη θεωρώ ότι έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό θα φανεί και στην συνέχεια”

-Ζείτε τις καταστάσεις μέσα στα αποδυτήρια, το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Ποιο είναι αυτό, τι συζητούν μεταξύ τους οι παίκτες της Ομόνοιας 1948…

“Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι προσηλωμένοι στους στόχους της ομάδας και δίνουν σε κάθε προπόνηση τον καλύτερο τους εαυτό”

-Αντιλαμβανόμαστε ότι οι προσπάθειες τις ομάδες θα ξεκινήσουν σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία. Απ΄ότι έχουμε δει, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και ανυπομονησία από τον κόσμο… Οι παίκτες ανυπομονούν;

“Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα και οι ποδοσφαιριστές μας ανυπομονούν για την έναρξη του πρωταθλήματος. Αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι όντως είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια στην συγκεκριμένη κατηγορία όμως είμαστε όλοι αποφασισμένοι να παλέψουμε και να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και αν προκύψου”

-Υπάρχει πίεση από τον κόσμο;

“Ο Ομονοιάτης ανέκαθεν ήταν απαιτητικός οπαδός είναι κάτι που το γνωρίζουμε από την αρχή αυτό. Αν διαχειριστούμε την πίεση σωστά θεωρώ ότι θα είναι ευεργετική για την ομάδα καθώς αυτό θα μας κρατά όλους σε εγρήγορση”

-Εικάζουμε πως το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο και αφορά την άνοδο της ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία. Πως το διαχειρίζεστε αυτό; Με την έννοια ότι είναι ακόμα νωρίς για δηλώσεις που αφορούν το μέλλον, ωστόσο δεν είναι κάτι που μπορεί να κρυφτεί. Η Ομόνοια 1948, θέλει να ανέβει το συντομότερο δυνατό τις μικρές κατηγορίες…

“Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια και οι εκρήξεις ενθουσιασμού. Πρέπει να μιλάμε πάντα με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Ο στόχος της ομάδας για φέτος είναι ξεκάθαρος και είναι η άνοδος στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ. Προφανώς είναι ένας στόχος πάρα πολύ δύσκολος, ειδικά όσον αφορά μια καινούργια ουσιαστικά ομάδα. Όσον αφορά για το μακροπρόθεσμο πλάνο υπάρχει και θα τα πούμε όλα όταν πρέπει. Προς το παρόν πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή και να αφήσουμε την ομάδα να δουλέψει με ηρεμία”

-Η παρουσία του προπονητή σε κλαμπ της πρώτης κατηγορίας πόσο βοηθητική είναι σ΄αυτό το χρονικό σημείο για την ομάδα;

“Η παρουσία του Μιχάλη Σεργιου την δεδομένη χρονική στιγμή είναι πολυτέλεια. Είναι ένας προπονητής με εμπειρία από την πρώτη κατηγορία και με τις γνώσεις που έχει μπορεί να ανεβάσει την ομάδα επίπεδο”

-Η ανταπόκριση του κόσμου στις κερκίδες ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι η ομάδα χρειάζεται και την οικονομική στήριξη του κόσμου. Είστε ικανοποιημένοι μέχρις στιγμής;

“Ότι και να πούμε για τον κόσμο της ομάδας πραγματικά θα είναι λίγο. Είμαι σίγουρος πως θα είναι δίπλα μας σε ότι και να χρειαστεί η ομάδα”

-Η ομάδα θα είναι έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος;

“Έχουν προγραμματιστεί κάποια ακόμη φιλικά τις επόμενες μέρες και ευελπιστούμε ότι η ομάδα θα είναι απολύτως έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος”

-Η διοίκηση του σωματείου προσφέρει όσα θέλουν ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο προκειμένου να γίνεται σωστή δουλειά;

“Ο στόχος μας σαν Δ.Σ είναι να προσφέρουμε τα πάντα στην ομάδα. Θέλουμε να δουλέψουμε όσο ποιό επαγγελματικά γίνεται για τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο”

-Τέλος, θα ήθελα ένα μήνυμα σας προς τον κόσμο της ομάδας…

“Η στήριξη του κόσμου μέχρι στιγμής είναι συγκλονιστική και τον ευχαριστούμε για αυτό. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και τον θέλουμε να παραμείνει κοντά στην ομάδα ασπίδα και δόρυ μέχρι το τέλος. Ο κόσμος μας είναι και θα παραμείνει να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης αυτής της ομάδας. ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς τον Λαό της δεν είναι ΟΜΟΝΟΙΑ”

SHARE