14/4/2019 Διαχείριση αποκλεισμού στην Αραδίππου με στόχο την άνοδο

517
2018-19 Πρ. Πρωταθλητριών ΣΤΟΚ ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948-Φρέναρος FC 2000 0-0

Τα πανηγύρια για την ιστορική κατάκτηση του double στην πρώτη χρονιά ζωής του σωματείου μας, ακολούθησε από την επόμενη μέρα η επανέναρξη της σκληρής προετοιμασίας για την επίτευξη του τρίτου και σημαντικότερου στόχου, αυτού της ανόδου στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ (πρώην Δ’ Κατηγορία).

Μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος Ένταξης της ΣΤΟΚ, μεσολάβησε το Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών της ΣΤΟΚ στο οποίο η ομάδα μας ατύχησε και αποκλείστηκε αήττητη στη διαδικασία των πέναλτι. Η αποτυχία πρόκρισης στο παιχνίδι στην Αραδίππου σφυρηλατεί ακόμη περισσότερο την προσήλωση της ομάδας και του κόσμου στο μεγάλο στόχο της ανόδου.

Έχοντας περάσει τον προκριματικό γύρο με κλήρωση, όπως κι άλλες τέσσερεις ομάδες, η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 αγωνίστηκε στις 14 του Απρίλη 2019 στο Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου για την προημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Πρωταθλητριών, ενώπιον 850 ατόμων και μιας ακόμη καυτής κερκίδας. Παρά τη συντριπτική υπεροχή της ομάδας μας (κόντρα και σε εχθρική διαιτησία), σταθήκαμε άτυχοι και επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Μετά από ημίωρη παράταση όπου διατηρήθηκε το 0-0, το Φρέναρος FC 2000 στάθηκε πιο τυχερό στη διαδικασία των πέναλτι (1-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Η διαχείριση των επιτυχιών είναι πάντα εύκολη. Στα δύσκολα είναι που πρέπει να αναδείξεις την ποιότητά σου. Από την πρώτη στιγμή η απογοήτευση μετατρέπεται σε μια μεγάλη προσπάθεια διαχείρισης της πρώτης αποτυχίας στη σύντομη πορεία του σωματείου μας. Ρίχνεται το σύνθημα της προσήλωσης στον κύριο στόχο της χρονιάς.

Γίνεται η αναγκαία αυτοκριτική. Τα αρνητικά μετατρέπονται σε θετικά. Η αποτυχία στην Αραδίππου γίνεται εμπειρία. Πλέον η ομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει αντίστοιχα μονής επιλογής παιχνίδια. Νοκ άουτ. Το πάθημα γίνεται μάθημα.

Διοίκηση, ομάδα και κόσμος διαχειρίζονται τον αποκλεισμό με τον καλύτερο τρόπο. Η αποτυχία σε ένα ουσιαστικά μη σημαντικό παιχνίδι μετατρέπεται σε ευκαιρία ανάλυσης λαθών, διόρθωσής τους και εισόδου στα νοκ άουτ παιχνίδια για την άνοδο με πλήρη προσήλωση στο στόχο και σιγουριά, χωρίς ίχνος αλαζονίας, για την επίτευξή του. Ο εκνευρισμός από αντιπάλους και διαιτησία δεν μπαίνει ξανά στην προτεραιότητα της ομάδας που εντός του γηπέδου θα παρέμενε προσηλωμένη στο πλάνο της και την ποιότητά της για να πετύχει.

Το μικρό αυτό πισωγύρισμα στην Αραδίππου μέσα από τη σωστή διαχείριση, δεν πτοεί την ομάδα που τα δίνει όλα στην προετοιμασία για επίτευξη του μεγάλου στόχου της ανόδου. Μιας προετοιμασίας που εντείνεται με τη διενέργεια κλειστών για το κοινό φιλικών παιχνιδιών, προς αναπλήρωση και των χαμένων αγώνων ελέω του αποκλεισμού.

Η καλύτερη δυνατή διαχείριση του αποκλεισμού αναδεικνύει τις ρίζες μας στις αξίες του 1948 και ανοίγει το δρόμο για το ιστορικό επίτευγμα της ανόδου…

SHARE