Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον

279

Είσαι μια μάνα πρότυπο για μας κυρία Μάγδα…

Σαν σήμερα 10 χρόνια πριν σταμάτησε ο χρόνος. Για κάποιους λίγο, για κάποιους περισσότερο. Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου μας ξεσήκωσε.

Τα όσα ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια ήταν τόσο σημαδιακά που μπορούμε να πούμε ότι με σύμβολο τη μάνα πρότυπο Μάγδα Φύσσα και μπροστάρη ένα λαϊκό αντιφασιστικό μέτωπο να μάχεται ενάντια σε κράτος, παρακράτος, φασίστες, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, κερδήθηκε μια μάχη μεγάλης σημασίας. Μια μάχη που αναδείχθηκε από την πρόσφατη κοινή εκδήλωση του Σωματείου μας με το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 και την ΘΥΡΑ 9.

Ο αντιφασιστικός ταξικός αγώνας μπορεί να παραδειγματιστεί από όσα ακολούθησαν μετά τον θάνατο του Παύλου, ενός ανθρώπου με καθαρά αντιφασιστικό ταξικό χαρακτήρα.

Oι μαχαιριές των θρασύδειλων νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” κατά του αντιφασίστα Έλληνα μουσικού ήταν ακόμη ένα έγκλημα στην αλυσίδα των επιθέσεων κατά μεταναστών και εργατών που επιβεβαιώνουν ότι φασίστες και ναζί λειτουργούν ως τσιράκια των αφεντικών και του ίδιου του βάρβαρου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά και το φασισμό.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον…
Ούτε στην Κύπρο, ούτε πουθενά…

SHARE