«Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα ακόμη άθλημα, αλλά ένα όπλο της επανάστασης»

1080

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα ακόμη άθλημα, αλλά ένα όπλο της επανάστασης». Eρνέστο Τσε Γκεβάρα.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο κομμουνιστής επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Μια μορφή που με τους αγώνες του ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει τους καταπιεζόμενους και τους αδικημένους σε κάθε μέρος της υφηλίου.

Για μας που από παιδιά ζούμε με τη μορφή του να μας καθοδηγεί, το παράδειγμα του Τσε δεν είναι απλά λόγια. Δεν είναι απλά μια μορφή σε μπλούζες και σημαίες που έχουν καταντήσει κερδοφόρα μπίζνα για το κεφάλαιο που τόσο πολύ ο ίδιος πολέμησε. Δεν είναι απλά μια ακόμη μορφή συσπείρωσης και ξεγελάσματος του κόσμου από όσους καπηλεύονται τις μάχες του Τσε ενώ οι ίδιοι υπηρετούν ακριβώς το αντίθετο στρατόπεδο.

«Hasta la victoria siempre». Το σύνθημα της πάλης που έδωσε ο ίδιος ο Τσε. Πάλη μέχρι την τελική νίκη. Πάντα. Κάτι που για το δικό μας σωματείο έχει απόλυτη εφαρμογή, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στην υπόλοιπή μας δράση. Μέσα από το σύνθημα αυτό, κατακρίβειαν γεννηθήκαμε ως σωματείο από το λαό για το λαό απέναντι σε όσους όχι μόνο δεν ήθελαν να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι τη νίκη, αλλά μας είπαν, κρατώντας κυνικά στα χέρια τους ακόμη τον Τσε, να ξεπουλήσουμε αρχές και ιδανικά στο κεφάλαιο. Να ξεπουλήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Εμείς μαζί με το λαό απαντήσαμε και πάλι «Hasta la victoria siempre»…

SHARE