Πυξίδα στους αγώνες του σήμερα η θυσία Τσικουρή και Αντζελόνι

600
Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Γεώργιου Τσικουρή 2020

Την υπόσχεση ότι το σωματείο μας θα καθιερώσει την απόδοση τιμής στον Κύπριο αντιφασίστα ήρωα Γιώργο Ξάνθου Τσικουρή για να μαθαίνουν οι νέοι μας αυτά που θα έπρεπε να μαθαίνουν μέσα από την παιδεία και τα επίσημα βιβλία της ιστορίας, δώσαμε σήμερα το απόγευμα μπροστά από την προτομή του ήρωα στο πάρκο της Λεωφόρου Στασίνου στην Λευκωσία. Σε μια συμβολική εκδήλωση στην παρουσία της οικογένειας του Τσικουρή, το Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ τίμησε τη θυσία του Γιώργου Τσικουρή και της συντρόφού του Μαρία-Έλενα Αντζελόνι, οι οποίοι πριν 50 χρόνια έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, με στόχο να καταγγείλουν το ρόλο της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης στην Χούντα των Συνταγματαρχών.

Η τοποθέτηση του ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ στη σημερινή μας εκδήλωση, έστειλε το μήνυμα ότι η ηρωική θυσία του Τσικουρή και της Αντζελόνι αποτελούν πυξίδα στη σημερινή μας πάλη για ελευθερία και κοινωνική απελευθέρωση. Ιδιαίτερα για ένα σωματείο όπως το δικό μας που γεννήθηκε μέσα από την προσήλωση σε ιδανικά αντίστασης και σε ιδανικά του 1948 που ενέπνευσαν και τον ίδιο τον Γιώργο Τσικουρή στους αγώνες του.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι της οικογένειας του ήρωα από την κατεχόμενη Άσσια, ευχαριστώντας το σωματείο μας για τη διενέργεια της εκδήλωσης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου από την ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού στην προτομή του ήρωα Γιώργου Τσικουρή και υπό τον ήχο των συνθημάτων «Τιμή και δόξα στους ήρωές μας» – «Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκς».

SHARE