Ο Παύλος ζεί – Τσακίστε τους ναζί

625

Σήμερα 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στην Ελλάδα, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.

Oι μαχαιριές των θρασύδειλων νεοναζί κατά του αντιφασίστα Έλληνα μουσικού ήταν ακόμη μια φασιστική ενέργεια της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης. Προηγήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες αντίστοιχες θρασύδειλες επιθέσεις κατά μεταναστών και εργατών. Εγκληματικές ενέργειες αντίστοιχες με αυτές που σημειώθηκαν λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του Παύλου με επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών όπως η θρασύδειλη δολοφονία μετά από ενέδρα, του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στις 17/1/2013 στα Πετράλωνα, αλλά και την επιβεβαίωση ότι οι ναζί λειτουργούν ως τσιράκια των αφεντικών και των εφοπλιστών που ήρθε με την ενέδρα σε κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

H αντιφαστική πάλη στην Ελλάδα έφερε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής εκτός κοινοβουλίου, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οι φασίστες συνεχίζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τους κεφαλαιοκράτες και μόνο η οργανωμένη λαϊκή ταξική πάλη μπορεί πραγματικά να τους αντιμετωπίσει και να τους συντρίψει. Αντίστοιχα ο αντιφασιστικός αγώνας μας εδώ στην Κύπρο δεν περιορίζεται μόνο στο να επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Ελλάδα και να μείνει εκτός βουλής το τοπικό παράρτημα της εγκληματικής εκ φύσεως, Χρυσής Αυγής. Δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες, όποιο μανδύα κι αν αποφασίσουν να ενδυθούν για να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά και το φασισμό.

Δεν ξεχνάμε τους φονιάδες του Παύλου. Δεν ξεχνάμε τι είναι ο φασισμός και τον πολεμάμε ενώ ταυτόχρονα πολεμάμε και το σύστημα που τον γεννά.

Για ακόμη μια φορά απαιτούμε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι για τη δολοφονία του Παύλου και καταδικάζουμε τις κωλυσιεργίες της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Στηλιτεύουμε τις βαρύτατες ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Πιστοί στα αντιφασιστικά ιδανικά του 1948, παραμένουμε ταγμένοι στην πάλη κατά του φασισμού. Πιστοί στις θυσίες συντρόφων και άλλων αγωνιστών, όπως και ο Παύλος, θα συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε τους φασίστες με κάθε μέσο. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και σε κάθε σύντροφο και αγωνιστή που θυσιάστηκε για ένα κόσμο ελεύθερο, χωρίς διακρίσεις, καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στη μνήμη του Παύλου δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά του φασισμού και του ρατσισμού και για να τσακίσουμε τους ναζί. Όπως βροντοφωνάξαμε μέσα από μπλοκ της ΘΥΡΑ 9 πριν από 6 χρόνια στους δρόμους της Λευκωσίας με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου και όπως πράξαμε σε αντιφασιστικές, επετειακές και μη, εκδηλώσεις για τον Παύλο Φύσσα και τον κάθε Παύλο.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

SHARE