Λευτεριά στην Παλαιστίνη

551

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Μέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τα γενοκτονικά της εγκλήματα. Ο λαός της Παλαιστίνης υφίσταται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της κατοχής του ισραηλινού κράτους, η οποία στηρίζεται άμεσα ή έμμεσα από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για απαλλαγή από την κατοχή και τη δημιουργία αναγνωρισμένου ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Υποστηρίζουμε την πάλη του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της κατοχής και του κατοχικού εγκλήματος του εποικισμού, για άρση του όποιου αποκλεισμού και των τειχών του απαρντχάιντ, για επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων και για απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων από τα κατοχικά κελιά.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης για συνεργασία με το κράτος φονιά του Ισραήλ, περιλαμβανομένης της κλιμάκωσης των κοινών (διμερών ή πολυμερών) στρατιωτικών ασκήσεων. Ενέργειες που δεν στέκονται στο πλευρό της επιδιωκόμενης συνεργασίας και φιλίας των λαών μας, αλλά υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Την ίδια ώρα αναδεικνύουμε την κυνική υποκρισία της τουρκικής κυβέρνησης που στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και της προώθησης των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, επιχειρεί να παρουσιαστεί ως δήθεν «προστάτης» των Παλαιστινιών, την ώρα που συνεχίζει τη δική της εγκληματική κατοχή στην Κύπρο που επίσης συνοδεύεται από το έγκλημα του εποικισμού και την ώρα που εντείνει τη φονική δράση της κατά των Κούρδων, εντός και εκτός συνόρων.

Καταδικάζουμε την υποστήριξη των κατοχικών εγκλημάτων του Ισραήλ από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και την υποκρισία των αραβικών καθεστώτων, τα οποία παραμένουν υποτελή προς τον ιμπεριαλισμό.

Η πρόσφατη νέα πρόκληση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού να επιχειρήσει να «νομιμοποιήσει» τους Ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναδεικνύει εκ νέου τος πλάτες που παρέχουν οι ιμπεριαλιστές στα εγκλήματα του Ισραήλ. Όπως είχε γίνει και με την προκλητική απόφαση των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως δήθεν πρωτεύουσα του Ισραήλ και την παράνομη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Ενέργειες που όχι μόνο έριξαν λάδι στη φωτιά, αλλά έχουν ως στόχο τη δημιουργία τετελεσμένων εδραίωσης της ισραηλινής κατοχής ενάντια στην επίλυση του Παλαιστινιακού.

Καταδικάζουμε την όποια προσπάθεια εξίσωσης του θύτη με το θύμα ή τις όποιες προσπάθειες να κρατηθούν «ίσες αποστάσεις» από τη διεθνή κοινότητα.

Καταδικάζουμε το ναζιστικό έγκλημα που συντελέστηκε ενάντια στους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με το Ολοκαύτωμα, αλλά υπογραμμίζουμε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το αντίστοιχο γενοκτονικό έγκλημα του κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σκληρό αγώνα του παλαιστινιακού λαού, αλλά και στο ταξικό φιλειρηνικό κίνημα στο Ισραήλ που δίνει μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες τη δική του μάχη: • για τα λαϊκά δικαιώματα στο εσωτερικό του Ισραήλ • για τερματισμό της κατοχής • ενάντια στα κλιμακούμενα ρατσιστικά μέτρα του κράτους του Ισραήλ και στέκεται αλληλέγγυο στους Άραβες πολίτες του Ισραήλ.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

 

SHARE