Κοινή πάλη ενάντια στην κατοχή και τον ιμπεριαλισμό

1095

49 Ιούληδες μετά την προδοσία είναι χρέος μας να μην ξεχνούμε πως δεν τους έφερε απλά η θάλασσα της Κερύνειας… Η προδοσία ως μέρος του δίδυμου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος εις βάρος του λαού μας άνοιξε την κερκόπορτα για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τα συνεχιζόμενα εγκλήματά της. Ως Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ, αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στο φασισμό και στον ξένο εισβολέα, όσους αγωνίστηκαν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ντόπιες μαριονέτες του.

49 χρόνια μετά το μαύρο Ιούλη του 1974, ο αγώνας του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής συνεχίζεται, ενώ εντείνονται οι προκλήσεις της κατοχικής δύναμης. Για μας αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Κοινός αγώνας για το κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού και ξένων επιβουλών.

Κοινή πάλη των Ε/κ και των Τ/κ ενάντια στον ιμπεριαλισμό και σε κάθε μορφή εθνικισμού. Πάλη για λύση που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των ντόπιων εκπροσώπων τους και των λεγόμενων «μητέρων πατρίδων».

Μια κοινή πάλη για πραγματική επανένωση του νησιού και του λαού μας, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις και βάσεις. Μια κοινή παλή που θα ανατρέπει τα αποτελέσματα του δίδυμου ΝΑΤΟϊκού εγκλήματος του προδοτικού φασιστικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και θα επιτρέπει στο λαό μας να ζήσει ειρηνικά στο κοινό μας σπίτι. Μια κοινή πάλη ενάντια στους θύτες του λαού μας που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να προκαλούν στηρίζοντας την κατοχή και τις προκλήσεις της ακόμη και με την αναφορά της Κύπρου στους χάρτες τους με συντεταγμένες αντί ονόματος. Συντεταγμένες που στοχοποίησαν με αποκορύφωμα το δίδυμο έγκλημα του 1974 αιματοκυλόντας το λαό μας.

Όπως εξάλλου επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη εκδήλωσή μας για τις μαύρες επετείους του 1974, το μέγεθος της προδοσίας είναι τεράστιο. Οι αφηγήσεις ανθρώπων που βίωσαν την προδοσία πολεμώντας το φασισμό και τον εισβολέα συγκλονίζουν. Η οργή μας για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και του φασισμού απλά σφυρηλατεί τη βούληση μας να συνεχίσουμε την κοινή πάλη ενάντια στην κατοχή, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ

SHARE