Κάτω η εξουσία των συμβιβαστών και καπιταλιστών

516

«Ο Λένιν μαζί μας! Ζήτω ο Λένιν!. – Σύντροφοι! – και πάνω απ’ τα κεφάλια χιλιάδων εργατών σπάθισε το χέρι του μπροστά μήνυμα κι οδηγό των μαχών.

– Πετάξτε τα κουρέλια των σκύλων αφεντάδων.

Κάτω η εξουσία των συμβιβαστών και καπιταλιστών (…)

Πάνω απ’ των φουγάρων την άγρια συστοιχία, φτιάχνοντας κοντάρι με εκατομμύρια χέρια, την Κόκκινη Σημαία στην Κόκκινη Πλατεία τινάζουμε με ορμή τρομερή στ’ αστέρια.

Απ’ αυτή τη σημαία, από κάθε πτυχή, Ξανά ζωντανός ο Λένιν προσκαλεί:

– Προλετάριοι, συνταχτείτε για μάχη στερνή! Σκλάβοι, ορθώστε γόνατα και κορμί! Στρατιά των προλετάριων/ στη γραμμή εμπρός!

Ζήτω η επανάσταση η γελαστή που ορμάει με φόρα! Αυτός είναι ο μεγάλος πόλεμος ο μοναδικός απ’ όλους όσους είδε η ιστορία ως τώρα».

(Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, Λένιν)

 

105 χρόνια μετά, η Οκτωβριανή Επανάσταση αποτελεί φάρο για τους εργαζόμενους ανά την υφήλιο στην πάλη για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η Επανάσταση άναψε ανά το παγκόσμιο τη φλόγα στους απανταχού καταπιεζόμενους. Το σύνθημα «Όλη η Εξουσία στα Σοβιέτ» έγινε πράξη στις 25 του Οκτώβρη του 1917 (7/11/1917 με το νέο ημερολόγιο). Μια Επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο. Επτά δεκαετίες μετά ήρθε η αντεπανάσταση και η παλινόρθωση του καπιταλισμού με τα τεράστια επιτεύγματα και τις κατακτήσεις του λαού να καταληστεύονται και το αποκούμπι των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό να χάνεται.

Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράκτηκε, η πάλη για ανατροπή της βάρβαρης δικτατορίας των μονοπωλίων συνεχίζετε μέχρι τη νίκη.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 29M

SHARE