Ιστορικές αλήθειες και αγώνας για μια ελεύθερη Κύπρο

550

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν χθες στον Κεντρικό των οργανωμένων οπαδών μας οι μορφωτικές επιτροπές του σωματείου μας και της ΘΥΡΑ 9. Ανταπόκριση για την εκδήλωση ανάρτησε η ιστοσελίδα olaomonoia.com, ενώ ακολουθεί η τοποθέτηση των οργανωμένων οπαδών μας:

«Ευχαριστούμε τον κόσμο που παρευρέθηκε χτες σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώσαμε.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Πολύδωρο για την τιμή που μας έκανε να μοιραστεί μαζί μας τα όσα συγκλονιστικά έζησε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974 μέσα στη δίνη του πολέμου και της αιχμαλωσίας του στην Τουρκία μετά την εισβολή.

Οι διηγήσεις του και τα όσα είδαμε στο ντοκιμαντέρ μας γέμισαν οργή καθώς αποκαλύπτουν το μέγεθος της προδοσίας και της αγαστής συνεργασίας της ελληνικής χούντας με το τουρκικό κράτος που μαζί σχεδίασαν και εκτέλεσαν το νατοϊκό έγκλημα του διαμελισμού της Κύπρου.

Ταυτόχρονα όμως αυτές οι ιστορικές αλήθειες και τα διδάγματα που αντλήσαμε και που δεν μάθαμε ποτέ στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο, μας όπλισαν με γνώσεις και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά την πάλη ενάντια στην ιστορική λήθη, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για μια Κύπρο πραγματικά ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από την κατοχή, την διαίρεση και τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές. Για να ζήσουμε ελεύθεροι μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας χωρίς στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις και να παλέψουμε μαζί για την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης και της επανάστασης».

SHARE