Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

842

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Μέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την υποστήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τα γενοκτονικά της εγκλήματα. Η αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή την περίοδο που η φονική μηχανή του Ισραήλ δολοφονεί χιλιάδες άμαχους στην Λωρίδα της Γάζας σε μια κλιμάκωση των γενοκτονικών εγκλημάτων του Τελ Αβίβ. Η αλληλεγγύη μας εκφράστηκε πρόσφατα και με την πορεία μας προς την πρεσβεία του Ισραήλ στην Λευκωσία.

Καταδικάζουμε την όποια προσπάθεια εξίσωσης του θύτη με το θύμα ή τις όποιες προσπάθειες να κρατηθούν «ίσες αποστάσεις» από τη διεθνή κοινότητα. Υπεύθυνος για την κλιμάκωση του αιματοκυλίσματος είναι η κατοχή και τα εγκλήματα του, περιλαμβανομένου του εποικισμού. Κλιμάκωση σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη: Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο λαός της Παλαιστίνης υφίσταται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της κατοχής του ισραηλινού κράτους, η οποία στηρίζεται άμεσα ή έμμεσα από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για απαλλαγή από την κατοχή και τη δημιουργία αναγνωρισμένου ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Υποστηρίζουμε την πάλη του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της κατοχής και του κατοχικού εγκλήματος του εποικισμού, για άρση του όποιου αποκλεισμού και των τειχών του απαρντχάιντ, για επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων και για απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων από τα κατοχικά κελιά. Πιο αναλυτικά οι θέσεις μας για το ζήτημα εκφράστηκαν στην κοινή ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του Λαού, της ΘΥΡΑΣ 9 και του Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948 για την πορεία αλληλεγγύης που συνδιοργανώσαμε στις 19 του Οκτώβρη.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης για συνεργασία με το κράτος φονιά του Ισραήλ, περιλαμβανομένης της κλιμάκωσης των κοινών (διμερών ή πολυμερών) στρατιωτικών ασκήσεων. Ενέργειες που δεν στέκονται στο πλευρό της επιδιωκόμενης συνεργασίας και φιλίας των λαών μας, αλλά υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Καταδικάζουμε επίσης την εμπλοκή της Κύπρου στο μακελειό κατά των Παλαιστινίων στην Γάζα διαμέσου των βάσεων του θανάτου, αφού διεθνή ΜΜΕ έχουν καταγράψει στρατιωτική συνδρομή των ΗΠΑ προς το Ισραήλ και μέσα από τις βρετανικές βάσεις. Ακόμη μια υπενθύμιση για τη φύση των βάσεων και το λαϊκό αίτημα για απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων της Βρετανίας.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ

SHARE