Είναι εύκολο να πολεμάς άτομα όμως δύσκολο να πολεμάς ιδέες

653
omonia-logo-background

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα protathlima.com και τη δημοσιογράφο Μαρία Σωκράτους, παραχώρησε το μέλος της Διοίκησης μας και υπεύθυνος Μάρκετιγνκ του Σωματείου.

Διαβάστε αυτούσιες τις δηλώσεις πιο κάτω

Αρχικά, ποιο υπήρξε το σημείο καμπής και το έναυσμα για τη δημιουργία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948;

Σημείο καμπής ήταν ξεκάθαρα το ξεπούλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πάρθηκαν αποφάσεις χωρίς να υπολογιστεί η γνώμη όλων. Εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα κατοχής εξουσίας στο κέντρο αποφάσεων του Σωματείου και παραχώρησαν την ομάδα σε ιδιώτη. Κάποιοι δεν μπορούμε να δεχτούμε σε καμία περίπτωση ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού θα γινόταν Εταιρεία. Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ούτε οι ίδιοι δέχονταν να ακούσουν πως αυτό το συγκεκριμένο Σωματείο, με αυτό το κόσμο και αυτή την ιστορία θα γινόταν Εταιρεία. Προφανώς κάποιοι «άλλαξαν» και αυτοί δεν είμαστε εμείς.

Τι είχε ειπωθεί στην τελευταία Εκλογική Συνέλευση και ποια η σχέση σας με τη νυν Διοίκηση;

Η Εκλογική Συνέλευση ήταν ένας εφιάλτης που θα παραμείνει βαθιά χαραγμένος στις ψυχές μας.  Δεν ήταν ήττα ενός συνδυασμού. Ήταν μια ήττα για την ΟΜΟΝΟΙΑ γενικότερα. Κλάψαμε. Πονέσαμε περισσότερο από οποιοδήποτε σκορ αγώνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ που μας έδωσαν οι πατεράδες μας πέθανε εκείνη την νύχτα. Επιλέξαμε να μην έχουμε καμία σχέση με τον κ. Λώρη Κυριάκου ή με το νυν Ιδιοκτήτη. Το μόνο πλάνο που είχαν στην Εκλογική Συνέλευση ήταν να δοθεί η ομάδα στον κ. Παπασταύρου. Τρομοκρατούσαν τον κόσμο πως αν δεν περάσει η πρόταση τους, θα παραιτηθούν, πως θα κλείσει η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Για να γίνει πιο κατανοητό, διαφωνείτε με την ιδέα της Εταιρείας γενικότερα, ή με τη συγκεκριμένη πρόταση Παπασταύρου;

Προσωπικά διαφωνώ με οποιαδήποτε μορφή Εταιρείας. Ένα Σωματείο που δουλεύει επαγγελματικά, ελεγχόμενα σε όλους τους τομείς, από το λογιστήριο μέχρι το ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν χρειάζεται ιδιοκτήτη ούτε μέτοχους. Ρωτήσατε όμως την γενική διαφωνία και θα σας πω. Αν έπρεπε να γίνει οποιασδήποτε μορφής εταιρεία, θα έπρεπε πρώτα, να γίνει μια έρευνα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μετά να παρουσιάζονταν στον κόσμο όλα τα πιθανά μοντέλα Εταιρειών, όπως για παράδειγμα το Γερμανικό μοντέλο όπου το 51% εξακολουθεί να ανήκει στο Σωματείο, ή άλλα μοντέλα όπου το Σωματείο δεν γίνεται κομπάρσος και έπειτα να γίνουν συζητήσεις, χωρίς απειλές, χωρίς κινδυνολογία.

Κατά πόσο έχετε δεχθεί «πόλεμο» τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο ΛτΔ;

Ειδικά τις πρώτες μέρες της απόφασης μας για δημιουργία νέου Σωματείου, ο πόλεμος ήταν μεγάλος, δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Στην πορεία και όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε πίσω, ξεκίνησαν θεωρώντας ότι θα κλείσουμε ή θα αποτύχουμε, να πιέζουν τα ΜΜΕ να μην μας «αναπαράγουν». Προς τιμή τους κάποια ΜΜΕ δεν υπέκυψαν και λόγω του ότι και η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 ενδιαφέρει πολύ κοινό συνέχισαν να μας «παίζουν» κανονικά. Είναι εύκολο να πολεμάς άτομα όμως δύσκολο να πολεμάς ιδέες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ιδέα, αυτήν πολεμούν, όχι εμάς. Αμφιβάλλω αν μπορούν να την κερδίσουν γιατί η ιδέα της ζει μέσα μας.

Είχατε αντιμετωπίσει δυσκολίες αναφορικά με την εγγραφή σας σε Ομοσπονδία αγροτικού;

Ναι, εκεί που δεχθήκαμε την πιο έντονη και άμεση πολεμική ήταν στην προσπάθεια μας να βρούμε Ομοσπονδία να μας δεχτεί. Ως γνωστό, οι Ομοσπονδίες αγροτικού ελέγχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα και είναι χωρισμένες. Ευτυχώς η «Πανσόλειος Αθλητική Ομοσπονδία» δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο κόμματος και καταφέραμε να συμμετέχουμε στο Πρωτάθλημα της.

Ποια είναι η διοικητική δομή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948;

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από έντεκα ίσα μέλη χωρίς πρόεδρο και αυτό γιατί θεωρούμε τα μέλη μας ισάξια. Εκλέγονται από το λαό της ομάδας μέσω Γενικών Συνελεύσεων και αναλαμβάνουν ευθύνες και αρμοδιότητες για τη λειτουργία του Σωματείου. Επίσης, στις τακτικές Συνελεύσεις ο κόσμος θα ενημερώνεται για τα πάντα.

Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει στο νέο ξεκίνημα της ομάδος;

Στόχος είναι να δώσουμε χρώμα στις Κυριακές μας, να κτυπά η καρδιά μας πριν από κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ. Αγωνιστικός στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Στα παιχνίδια ένταξης στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ, η ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει την άνοδο από την πρώτη χρονιά.

Εν τέλει, ποια η θέση σας ως Σωματείο για την Κάρτα οπαδού;

Ως Σωματείο, θεωρούμε ότι η κάρτα οπαδού δεν αποτελεί και δεν θα αποτελέσει ποτέ, λύση για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Θεωρούμε πως οι τρόποι επίλυσης του προβλήματος είναι η παιδεία, η οικογένεια, η κοινωνία γενικότερα και ΟΧΙ η καταστολή και τα μέτρα τρομοκρατίας.

SHARE