Δίπλα στους πρόσφυγες, απέναντι στους υπαίτιους και τους φασίστες

405

Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων σήμερα και ως σωματείο θέλουμε να αναδείξουμε τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας που βιώνει ξανά η υφήλιος. Υπαίτιος είναι ο ιμπεριαλισμός και οι πολέμοι του. Είναι κύρια το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι συμμάχοι τους. Είναι όλοι αυτοί που καταπατούν το δικαίωμα των λαών στην ειρήνη και την ευημερία, ακόμη και όπου δεν υπάρχουν συρράξεις.

Είναι η ειρήνη των ιμπεριαλιστών, όπου ο ταξικός πόλεμος κατά των λαικών στρωμάτων και της εργατικής τάξης εντείνεται. Είναι ο καπιταλισμός και η βαρβαρότητα του ηλίθιε που διερωτάσε.

Αυτοί ευθύνονται για τα εκατομμύρια των προσφύγων. Για τις δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένων ανθρώπων στην Ελλάδα που είναι φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες ελέω των αποφάσεων των 28 της ΕΕ και της αντιδραστικής συμφωνίας με την Τουρκία.

Είναι οι αναρίθμητοι νεκροί των τελευταίων ετών στις θάλασσες, αλλά και σε επίγειες οδούς. Είναι η καταστολή των ξεριζομένων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και επιβολών από τις πολιτικές της ΕΕ για την Ευρώπη Φρούριο και από τις ηλεκτροφόρες σιδεροφράξεις του Ομπάμα που θέλει να αναπτύξει σε τείχος ο Τραμπ. Είναι η ευρωενωσιακή διαλογή ανθρώπων για φθηνό εργατικό δυναμικό, όπως είχε απαιτήσει το κεφάλαιο.

Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη μας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όχι απλά γιατί ως λαός βιώσαμε και τις δυο καταστάσεις, αλλά γιατί ως λαικό σωματείο που εκφράζει τα οράματα του 1948 δεν θα μπορούσαμε να πράξουμε αλλιώς. Όχι μόνο απλά για μια μέρα το χρόνο ή υποκριτικά όπως τους κεφαλαιοκράτες και τους αστούς που νομίζουν ότι εξιλεώνονται μέσα από τη φιλανθρωπία, για την οποία βέβαια καρπώνονται νέες φοροαπαλλαγές.
Παραμένουμε πιστοί στην πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές.

Ενάντια στους κεφαλαιοκράτες και τους ιμπεριαλιστές. Αυτούς που ευθύνονται για πολέμους, μακελειά, εκμετάλλευση, προσφυγιά και μετανάστευση. Αυτούς που περιμένουν να αξιοποιήσουν και πάλι τους φασίστες ως βραχίονα του συστήματος και ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους.

Αντιπαλεύουμε τον εθνικισμό και το ρατσισμό και απαντάμε με τη θέση για αναγκαία ταξική ενότητα Κυπρίων και μεταναστών εργαζομένων. Στεκόμαστε απέναντι στους νεοναζί και κάθε άλλο φασιστικό μόρφωμα, αλλά και απέναντι στο βάρβαρο σύστημα που τους εκτρέφει. Αντιπαλεύουμε το δηλητήριο των ακροδεξιών που τα ρίχνουν στους ξένους εργαζόμενους, βγάζοντας ξανά λάδι εργοδοσία και κεφάλαιο. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Στεκόμαστε δίπλα από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στον τόπο μας. Κοινός είναι άλλωστε ο ταξικός εχθρός μας.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

SHARE