Δημιουργήθηκε Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948

579
Εδώ και μήνες, στελέχη και μέλη του Σωματείου μας, αλλά και σύντροφοι με τα ίδια ιδανικά, δημιούργησαν το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 και τώρα ήρθε η ώρα να το παρουσιάσουν.
Να τους ευχηθούμε καλή αρχή και καλή δύναμη για τους αγώνες του μέλλοντος.
Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους:

«Κάτι καινούριο γεννιέται. Κάτι που κυοφορείτο εδώ και μερικούς μήνες και που βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948. Ένα πολιτιστικό ίδρυμα που αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό με μια ευρεία έννοια και ως τέτοιο φιλοδοξεί σε παρεμβάσεις πολιτιστικού, μορφωτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου.

Η ονομασία αντλεί από την ιστορία των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας και της αριστεράς ειδικότερα, όπου οι πολιτιστικοί σύλλογοι αποτέλεσαν το όχημα της πολιτιστικής, μορφωτικής και πνευματικής ανύψωσης των λαϊκών μαζών στην Κύπρο. Έχει συγκεκριμένη ταυτότητα, διότι το 1948 είναι ένα έτος σύμβολο του ταξικού αγώνα του λαού μας, που συνοψίζει σε 4 αριθμούς ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας.
Μια πρώτη γεύση στο σύντομο βιντεάκι που παρατίθεται πιο κάτω. Στην ιστοσελίδα μας είναι αναρτημένη ολόκληρη η συζήτηση (το podcast), στο οποίο τρία από τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948 συζητούν για το ίδρυμα, τους σκοπούς και τις φιλοδοξίες του (www.culturalfoundation1948.org)».
SHARE