ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

563

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Τύμπανα πολέμου ηχούν ακόμα μια φορά στην πολυβασανισμένη γη της Παλαιστίνης. Ενός πολέμου, βέβαια, που αποτελεί συνέχεια της δήθεν ειρήνης τους. Μιας “ειρήνης” στην οποία δολοφονούνται καθημερινά αθώοι Παλαιστίνιοι και που καταδικάζεται ένας ολόκληρος λαός σε εξόντωση. Μια “ειρήνη” στα πλαίσια του ιμπεριαλισμού. Μια κατοχή που ισούται με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που στερούν κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι το Τελ Αβίβ δεν έχει καν υπογράψει τις σχετικές διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την υποστήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τα γενοκτονικά της εγκλήματα. Ο λαός της Παλαιστίνης υφίσταται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της κατοχής του ισραηλινού κράτους, η οποία στηρίζεται άμεσα ή έμμεσα από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για απαλλαγή από την κατοχή και τη δημιουργία αναγνωρισμένου ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Υποστηρίζουμε την πάλη του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της κατοχής και του κατοχικού εγκλήματος του εποικισμού, για άρση του όποιου αποκλεισμού και των τειχών του απαρντχάιντ, για επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων και για απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων από τα κατοχικά κελιά.

Καταδικάζουμε την υποστήριξη των κατοχικών εγκλημάτων του πυρηνικού Ισραήλ από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και την υποκρισία των αραβικών καθεστώτων, τα οποία παραμένουν υποτελή προς τον ιμπεριαλισμό.

Υπεύθυνος για την κλιμάκωση του αιματοκυλίσματος είναι η κατοχή και τα εγκλήματα του, περιλαμβανομένου του εποικισμού. Κλιμάκωση σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη: Λωρίδα της Γάζας, Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ. Κατοχικός στρατός και ένοπλοι έποικοι ενέτειναν το τελευταίο διάστημα τα εγκλήματα τους και τις θρησκευτικές προκλήσεις. Η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού, με το τίμημα να καταβάλλεται, δυστυχώς, από αμάχους και αθώους και στο Ισραήλ, όπως γίνεται καθημερινά για δεκαετίες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Καταδικάζουμε την όποια προσπάθεια εξίσωσης του θύτη με το θύμα ή τις όποιες προσπάθειες να κρατηθούν «ίσες αποστάσεις» από τη διεθνή κοινότητα. Η βία δεν ξεκινά ποτέ από τον καταπιεσμένο. Τίποτα δεν μπορεί να αθωώσει την κατοχική βαρβαρότητα, ούτε και να ακυρώσει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί.

Η χυδαία υποκρισία των κροκοδείλιων δακρύων ανάλογα της εθνικότητας των θυμάτων ανάμεσα σε αμάχους από μόνη της δείχνει τους σκοπούς όσων για δεκαετίες “δεν είδαν” και “δεν άκουσαν” για τα γενοκτονικά κατοχικά εγκλήματα. Καταδικάζουμε κάθε έγκλημα κατά αμάχων ανεξάρτητα της γλώσσας και της θρησκείας των θυμάτων.

Καταδικάζουμε τον αντισημιτισμό όπως και κάθε άλλη μορφή ρατσισμού, αλλά ως γνήσιοι αντιφασίστες καταδικάζουμε τον σιωνισμό και τα εγκλήματα του, όπως και τον αντίστοιχο θρησκευτικό φονταμενταλισμό στον μουσουλμανικό χώρο.

Όπως και άλλες αντιδραστικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των φασιστών στο δυτικό κόσμο, οι ισλαμιστές χτίζουν πάνω στο λαϊκισμό τις στοχεύσεις τους που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και της πάλης για το κράτος της Παλαιστίνης. Ο δε σκοταδισμός τους ανατροφοδοτειται από τα κατοχικά εγκλήματα και τις θρησκευτικές προκλήσεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το λαό της Παλαιστίνης και τις κοσμικές δυνάμεις εντός της PLO, ιδιαίτερα τις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις.

Όπως και με το κράτος φονιά του Ισραήλ, μας χωρίζει άβυσσος με τους ισλαμιστές της Χαμάς, το σκοταδισμό τους και τα εγκλήματα τους. Αυτό όμως που γίνεται αυτές τις μέρες από απολογητές της κατοχής και των ιμπεριαλιστών που την στηρίζουν, δεν είναι πραγματική καταδίκη. Έχει ως στόχο να αμαυρώσει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Η διαφωνία μας με τους ισλαμιστές ποσώς δεν αλλοιώνει την πάγια στήριξη μας στο αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί με κάθε μέσο στην κατοχή και τα διαρκή εγκλήματά της. Άλλωστε όλοι αυτοί που σήμερα κόπτονται για το δήθεν “δικαίωμα” του Ισραήλ στην “αυτοάμυνα”, αλλά και το ίδιο το Τελ Αβιβ, έχουν παντοιοτρόπως χρηματοδοτήσει, εξοπλίσει και στηρίξει τζιχαντιστές, μουντζαχεντίν και ισλαμιστές ανάλογα με τα συμφέροντα τους, ασχέτως ότι αργότερα τους αξιοποίησαν και ως πρόφαση για νέες επεμβάσεις και αιματοκυλίσματα των λαών. Αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες των κυπριακών κυβερνήσεων για συνεργασία με το κράτος φονιά του Ισραήλ, περιλαμβανομένης της κλιμάκωσης των κοινών (διμερών ή πολυμερών) στρατιωτικών ασκήσεων. Ενέργειες που δεν στέκονται στο πλευρό της επιδιωκόμενης συνεργασίας και φιλίας των λαών μας, αλλά υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Μια στάση διπλά λανθασμένη από την στιγμή που και μέρος της δικής μας πατρίδας παραμένει υπό στρατιωτική κατοχή.

Την ίδια ώρα αναδεικνύουμε την κυνική υποκρισία της τουρκικής κυβέρνησης που στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και της προώθησης των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, επιχειρεί να παρουσιαστεί ως δήθεν «προστάτης» των Παλαιστινιών, την ώρα που συνεχίζει τη δική της εγκληματική κατοχή στην Κύπρο που επίσης συνοδεύεται από το έγκλημα του εποικισμού και την ώρα που εντείνει τη φονική δράση της κατά των Κούρδων, εντός και εκτός συνόρων.

Καταδικάζουμε το ναζιστικό έγκλημα που συντελέστηκε ενάντια στους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με το Ολοκαύτωμα, αλλά υπογραμμίζουμε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το αντίστοιχο γενοκτονικό έγκλημα του κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σκληρό αγώνα του παλαιστινιακού λαού, αλλά και στο ταξικό φιλειρηνικό κίνημα στο Ισραήλ που δίνει μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες τη δική του μάχη για τα λαϊκά δικαιώματα στο εσωτερικό του Ισραήλ και για τερματισμό της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ μάχεται ενάντια στα κλιμακούμενα ρατσιστικά μέτρα των κυβερνήσεων του Τελ Αβίβ ενάντια στους Άραβες πολίτες του Ισραήλ.

Χαιρετίζουμε τη θαρραλέα στάση των κομμουνιστών στο Ισραήλ που από την πρώτη στιγμή έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ευθύνη για την τελευταία κλιμάκωση του αιματοκυλίσματος βαραίνει τη φασιστική κυβέρνηση του Ισραήλ και τους ενόπλους έποικους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους αδελφούς μας των Ultras Hapoel που γνωρίζουμε ότι ήδη μετράνε θύματα από την επίθεση των ισλαμιστών της Χαμάς, αλλά και με τους αδελφούς μας Ultras Sakhin που απολύονται και φυλακίζονται από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ μόνο και μόνο επειδή σαν Άραβες πολίτες προκλητικά χαρακτηρίζονται δυνητικά “τρομοκράτες” από την ισραηλινή κυβέρνηση. Και οι δύο δείχνουν εδώ και χρόνια το δρόμο. Το δρόμο της αδελφοσύνης και ΟΜΟΝΟΙΑΣ μεταξύ των λαών. Τους έχουμε ήδη εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση μας και τη δυνατότητα όσοι το θελήσουν να φιλοξενηθούν στα δικά μας σπίτια για όσο καιρό χρειαστεί.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, αλλά και κάθε φιλειρηνιστή, όπως συμμετάσχει την ερχόμενη Πέμπτη 19 του Οκτώβρη στην πορεία αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην κατοχή που διοργανώνουμε.

Προσυγκέντρωση στην ΠΑΣΥΔΥ στις 19:00 και πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ – ΘΥΡΑ 9 – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ 1948

SHARE