Αλληλεγγύη με τους δοκιμαζόμενους λαούς σε Τουρκία και Συρία

201

Η σκέψη μας είναι με τους λαούς στην Τουρκία και την Συρία που μετρούν νεκρούς από τον ισχυρό σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ως σωματείο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από το φονικό σεισμό και συμβολικά η ομάδα σήκωσε πανό αλληλεγγύης στη σημερινή προπόνηση. Διαχρονικά τασσόμαστε στη θέση αρχών ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

Καταδικάζουμε τις εμετικές φασιστικές αναφορές όσων επιχαίρουν για τα θύματα ανάμεσα στον τουρκικό λαό και επίσημαινουμε τόσο τη θέση ότι άλλο οι λαοί και άλλο οι ηγεσίες των αστικών κρατών, όσο και την πάγια θέση για αναγκαιότητα κοινής αντι-ιμπεριαλιστικής και ταξικής πάλης των λαών της υφηλίου, περιλαμβανομένων των λαών της περιοχής μας.

Άλλωστε, η ίδια η καπιταλιστική βαρβαρότητα που θέτει το κέρδος υπεράνω του ανθρώπου, συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των θυμάτων. Και αυτό γιατί από τη μια περικόπτονται κονδύλια από ζωτικούς για τα λαϊκά συμφέροντα τομείς (παιδεία, υγεία, προστασία, πρόληψη κτλ), ενώ ενισχύονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων (περιλαμβανομένων των εξοπλισμών για τους ιμπεριαλιστικούς τους πολέμους) και από την άλλη τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και επιστήμης αξιοποιούνται για κερδοφορία που δεν φέρνει η αντισεισμική προστασία και δεν αξιοποιούνται στην προστασία των κτισμάτων, αφού αυτό θα σημαίνει λιγότερο κέρδος για το κεφάλαιο.

Μπροστά στον ανθρώπινο πόνο δεν υπάρχουν εθνικότητες. Μπροστά στο ανθρώπινο δράμα των λαϊκών στρωμάτων που ταξικά πλήττονται από τέτοιες καταστροφές, τα βάσανα των λαών και των εργαζομένων είναι τα ίδια σε όποια χώρα κι αν ζουν, όποια γλώσσα κι αν ομιλούν.

SHARE