8/9/2018 Επίσημη πρώτη ανοικτή προπόνηση

923
parousia
2018 Πρώτη ανοικτή προπόνηση

Το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη ο κόσμος δίνει βροντερό παρόν στην επίσημη πρώτη ανοικτή προπόνηση της ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 κάνοντας θρύψαλα τον ισχυρισμό κάποιον περί «50 πλάσματα». Πάνω από 1.200 ΟΜΟΝΟΙΑτες δίνουν το παρόν τους στο γήπεδο του ΘΟΙ Λακατάμειας στην πρώτη προπόνηση και ανακτούν την αξιοπρέπεια τους με μια υπενθύμιση του πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Η πρώτη προπόνηση αναδεικνύει τη δυναμική γύρω από την ΟΜΟΝΟΙΑ 1948.

Aπό το απόγευμα στο χώρο στήνεται ένα λαϊκό οπαδικό πάρτι. Γίνονται εγγραφές νέων μελών ενώ τα προϋπάρχοντα μέλη πληρώνουν συνδρομές. Διατίθενται οι πρώτες φανέλες με το σήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948. Με σλόγκαν «Δεν αρχίζουμε… Συνεχίζουμε» ξεκίνησε επίσης η διάθεση των Εισιτηρίων Διαρκείας της ομάδας μας για την ιστορική πρώτη περίοδο του σωματείου. Mαζεύτηκαν εισφορές για τη θεραπεία του ποδοσφαιριστή Λοΐζου Κουκουμά. Υπό τους ήχους μουσικής οι μεγαλύτεροι απολάμβαναν τη μπύρα τους στα πηγαδάκια, ενώ τα παιδιά διασκέδαζαν και στο ΟΜΟΝΟΙΑτικό φουσκωτό. Θυμίζοντας ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι γιορτή…

H ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 ιδρύθηκε από την ανάγκη όσων τους έκλεψαν την ομάδα και έμειναν χωρίς ποδοσφαιρική στέγη. Παράληλλα έθεσε ως στόχο να δώσει ξανά πράσινο χρώμα στα Σαββατοκυρίακά μας κι αυτό έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 8 του Σεπτέμβρη στη Λακατάμεια. Τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν και λίγες ώρες αργότερα ο κόσμος μεταφέρθηκε στην κερκίδα τραγουδώντας ξανά με μπροστάρη τη Θύρα 9 για την τριφυλλάρα.

Μαγική ατμόσφαιρα, ποδόσφαιρο γιορτή. Εκατοντάδες φωτοβολίδες φωτίζουν το σύνθημα «H ιστορία φτιάχνεται από εκείνους που αντιστέκονται» (Ηistory is made by those who resist) στέλνοντας μήνυμα και στους προσκηνυμένους.

Aπό το λαό για το λαό στην πράξη.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα εικόνες από την πρώτη προπόνηση κάνουν διαδικτυακά το γύρο του κόσμου με την ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 να απασχολεί διεθνής αθλητικές ιστοσελίδες με επισκεψιμότητα εκατομμυρίων.

Aξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά προηγήθηκε αστυνομική σύσκεψη για προπόνηση ομάδας αγροτικού! Θετικά σχόλια απόσπασε και η κίνηση του σωματείου που το επόμενο πρωί οργάνωσε συνεργεία που καθάρισαν το γήπεδο και παρέδωσαν τις κερκίδες του σταδίου όπου στήθηκε το πάρτι, όπως τις βρήκε ο κόσμος προσερχόμενος στην πρώτη προπόνηση.

SHARE