29/5/2018 Απόφαση να παραμείνει στη ζωή η ΟΜΟΝΟΙΑ ποδοσφαιρικά

1449

Στις 29 του Μάη του 2018 σημειώνεται το αποκορύφωμα του φιάσκου με την καταστατική συνέλευση του ΑΣΟΛ. Ακόμη κι εκεί ψηφίστηκε χωρίς καν να αναφερθεί επέκταση της χρονικής διάρκειας της συμφωνίας με τον Παπασταύρου. Παρά τις ειρωνίες και τον χλευασμό όσων αντιδρούσαν, λίγο διάστημα μετά την Καταστατική, θα παραδεχθούν τελικά ότι το χρέος που παραμένει στον ΑΣΟΛ δεν είναι 3.6 εκατομμύρια όπως ισχυρίζονταν, αλλά τουλάχιστον 5.5 εκατομμύρια, όπως υπογράμμιζαν «Πορεία Αλλαγής» και Θύρα 9. Ψήφισαν 504 μέλη (489 υπέρ, 10 κατά και 5 αποχή) από τα 1129 τακτοποιημένα μέλη. Στη συνέλευση που είχε προηγηθεί στις 2/5/2018 ψήφισαν 870 μέλη.

Λίγες μέρες πριν κλείσουν 70 χρόνια από την ένδοξη ίδρυση του ΑΣΟΛ, από όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι στο φασισμό, το ποδοσφαιρικό τμήμα του ξεπουλείται χωρίς καν να βγει στο σφυρί. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του σωματείου του λαού αλλάζει ιδιοκτησία και μετατρέπεται σε εταιρεία (Ltd) με μοναδικό μέτοχο τον Παπασταύρου.

Σε παράλληλο χρόνο την ίδια μέρα η Θύρα 9 κι όσοι αρνήθηκαν να ξεπουλήσουν τα ιδανικά με τα οποία ανδρώθηκαν, συμμετείχαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Θύρα 9 που πραγματοποιήθηκε στον Κεντρικό στην Παλλουριώτισσα με τη συμμετοχή πέραν των 400 ατόμων. H Γραμματεία δεν καταθέτει πρόταση (για να μην επηρεάσει τον κόσμο προς συγκεκριμένη κατεύθυνση), αλλά αυτή σχηματίζεται μέσα από γόνιμο διάλογο που περιλαμβάνει και μη μέλη της Θύρα 9. Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα εκτυλίσονταν το ίδιο βράδυ στην άλλη πλευρά της Λευκωσίας, με πλήρη δημοκρατικότητα σχηματίζονται οι προτάσεις ενώπιον των μελών των οργανωμένων οπαδών: α) Δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας που θα κρατήσει ζωντανά τα ιδανικά του 1948 μετά το ξεπούλημα και στήριξη των τμημάτων που παρέμεναν υπό την ιδιοκτησία του ΑΣΟΛ, β) υπό διαμαρτυρία στήριξη της ποδοσφαιρικής εταιρείας Παπασταύρου, γ) διάλυση της Θύρα 9. Μετά από έντονες αντιδράσεις αποσύρθηκε η τρίτη πρόταση που είχε γίνει από την Γραμματεία και τέθηκαν ενώπιον των μελών της Θύρα 9 οι άλλες δυο προτάσεις. To 75% των μελών της Θύρα 9 ψήφισαν να κρατήσουν ζωντανά τα ιδανικά του 1948, το 22% την κριτική στήριξη στην εταιρεία, το 2% άκυρο και το 1% λευκό.

Aπό το ίδιο βράδυ αρχίζουν οι διαδικασίες για δημιουργία ομάδας πρωτοβουλίας με τα πρώτα άτομα να βάζουν υπογραφές για την έναρξη διαδικασίας εγγραφής σωματείου πιστού στα ιδανικά του 1948. (ανακοίνωση ΘΥΡΑ 9 – 30/5/2018)

Στον αντίποδα άμεσα εξαπολύεται από το μηχανισμό που προώθησε και στήριξε το ξεπούλημα, μια πρωτόγνωρη εκστρατεία σπίλωσης και κατασυκοφάντησης της όλης προσπάθειας. Ένας πόλεμος λάσπης και νέας κλιμάκωσης του ψεύδους.

SHARE