Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους

263

Στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους 11 συλληφθέντες της διαδήλωσης που είχε καλέσει η πρωτοβουλία Ως Δαμέ στις 13 Φλεβάρη 2021. Μια κινητοποίηση που έγινε γνωστή σε όλη την Κύπρο και διεθνώς για την άγρια καταστολή πριν ακόμα ξεκινήσει η πορεία.

Το ότι η συγκέντρωση ήταν μαζική, ειρηνική και συμμετείχαν από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι, δεν μείωσε καθόλου το μένος των δυνάμεων καταστολής που ξυλοκοπούσαν ανυπεράσπιστο κόσμο μέχρι να διαλυθεί πλήρως η κινητοποίηση.

Οι δυνάμεις καταστολής σε μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση, διέλυσαν την προσυγκέντρωση που είχε καλέσει η ΘΥΡΑ 9 στο σύνδεσμό της για να πορευτούμε προς το σημείο που θα ξεκινούσε η κινητοποίηση. Κάτι που δεν έγινε καθόλου τυχαία, αφού ήταν μια στρατηγική κίνηση της αστυνομίας ώστε να εμποδίσει φράζοντας κάθε δρόμο, την πορεία να φτάσει εκεί και να ενωθεί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο με εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για «οχλαγωγία», για «παραβίαση της απαγόρευσης των διαδηλώσεων» και για το ότι δήθεν δεν φορούσαν μάσκες. Κάποιοι κατηγορούνται μάλιστα και για επίθεση κατά αστυνομικών, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα και από τα βίντεο που τράβηξαν διαδηλωτές και περαστικοί, ότι οι ίδιοι ήταν θύματα της αστυνομικής βίας χωρίς να προηγηθεί καμιά επίθεση.

Καλούμε τον κόσμο που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις (θυμίζουμε ότι τότε μια βδομάδα μετά έγινε η μεγαλύτερη διαδήλωση τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας με συμμετοχή πάνω από 10 χιλιάδες κόσμο), αλλά και τον κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να στηρίξει όπως μπορεί όσους διώκονται άδικα γιατί διεκδίκησαν τα αυτονόητα για όλους μας.

Η λαϊκή οργή και ο ξεσηκωμός που προκάλεσε τότε η κρατική καταστολή, δεν πρέπει να μείνει ως μια ανάμνηση, αλλά να αποτελέσει σήμερα με αφορμή και τις διώξεις και το συνεχιζόμενο κρατικό αυταρχισμό, εφαλτήριο για νέους αγώνες.

Συντονιστικό ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ – ΘΥΡΑ 9 – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ 1948

SHARE