23/7/2018 Ιδρυτική Συνέλευση ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948

1353

Η ιστορική Ιδρυτική Συνέλευση του «Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948» πραγματοποιείται στις 23 του Ιούλη του 2018 το βράδυ στην ΠΑΣΥΔΥ στην Λευκωσία με την παρουσία του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Το ενδιαφέρον των ΟΜΟΝΟΙΑτών προκαλεί συνωστισμό στις εγγραφές μελών προκαλώντας καθυστέρηση στην έναρξη της Συνέλευσης. Εγγράφονται στο σωματείο 550 μέλη και 50 junior μέλη από την πρώτη μέρα, την ίδια ώρα που το ξεπούλημα του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΣΟΛ υπερψηφίστηκε από μόλις 489 άτομα.

H Iδρυτική Συνέλευση ξεκίνησε με συνθήματα, ενώ ακολούθησε πλέριος δημοκρατικός διάλογος και διαδικασίες μέσα από τις οποίες εγκρίθηκαν τροποποιήσεις στο καταστατικό, εγκρίθηκε η διοικητική δομή και δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας για να αναλάβει καθήκοντα προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου για την πρώτη μεταβατική χρονιά και εγκρίθηκε προϋπολογισμός.

Το μεταβατικό πρώτο Δ.Σ. της ομάδας

 • Εκτελεστικός Γραμματέας – Αδάμος Ευσταθίου
 • Οργανωτικός Γραμματέας – Μιχάλης Ιορδάνου
 • Β’ Οργανωτικός Γραμματέας – Γιώργος Πιχήδης
 • Γενικός Γραμματέας – Μιχέλης Φιλίππου
 • Β’ Γενικός Γραμματέας – Κυριάκος Καρατζιάς
 • Οικονομικός Υπεύθυνος – Μάριος Αντωνίου
 • Υπεύθυνος Ποδοσφαιρικού Τμήματος – Ανδρέας Σάββα
 • Γραμματέας Μελών – Αλέκος Αλέκου
 • Υπεύθυνος Μάρκετινγκ – Σταύρος Σάββα
 • Υπεύθυνη Ταμείου – Στάλω Γεωργιάδου
 • Γραμματέας Μορφωτικής Δράσης – Νικόλας Νικόλα

Aνακοινώθηκαν σειρά ενεργειών της ομάδας πρωτοβουλίας, καθώς και ο πρώτος προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 (Μιχάλης Σεργίου), ενώ αναπτύχθηκε πλούσιος ανοικτός διάλογος με τον κόσμο να τοποθετείται για όλα όσα τον απασχολούσαν.

Η γέννηση του «Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948» είναι πλέον γεγονός με το σωματείο να υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα: «Αν και η γέννηση στην φύση αλλά και στην κοινωνία αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η δική μας γέννηση προήλθε από ένα θάνατο. Από τον θάνατο όσων μας δίδαξαν από παιδιά, από τον θάνατο αρχών και αξιών, από τον θάνατο όσων σαν κληρονομιά περνούσαν από γενιά σε γενιά ΟΜΟΝΟΙΑτων. Εκείνο το βράδυ στις 29 Μαΐου, για εμάς που η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ΙΔΕΑ, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε στην γέννηση ενός Σωματείου με τις αρχές, τα ιδανικά και την ιδεολογία του 1948».

Διοικητικό Συμβούλιο

H ιστορική Ιδρυτική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τραγούδι και την κατάμεστη αίθουσα της ΠΑΣΥΔΥ να μετατρέπεται σε γήπεδο από τον παλμό, τα συνθήματα, τον ενθουσιασμό και όχι μόνο του κόσμου…

Στο πλευρό του σωματείου η Θύρα 9 που στις 26 του Ιούλη επανέλαβε το σύνθημα της συνέχισης της ιστορικής πορείας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: «Την προηγούμενη Δευτέρα δεν έγινε μια καινούρια αρχή, δεν δημιουργήθηκε κάτι νέο, την Δευτέρα απλά επιστρέψαμε στο παρελθόν, ανοικοδομήσαμε από τα ερείπια την ΟΜΟΝΟΙΑ που μας παρέδωσαν οι παππούδες μας, την ΟΜΟΝΟΙΑ του λαού, της εργατιάς, της αντίστασης, της επανάστασης. Γιατί αν κάποιοι στην πορεία ξέχασαν, εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, δεν μάθαμε ποτέ να προσκυνάμε εκεί που φτύναμε, δεν μάθαμε ποτέ στην υποδούλωση και με τα κεφάλια σκυφτά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ΕΔΩ, η δικιά μας ΟΜΟΝΟΙΑ, η ομάδα που χτίζεται από το λαό για το λαό, τέκνο της οργής για όσους και όσα ρημάξανε τα όνειρα μας… Ας γίνει το 2018 ορόσημο και αναφορά για τις γενεές που θα ακολουθήσουν, ας γίνει το νέο 1948 που θα γαλουχήσει με ιδανικά και αξίες τις γενιές που θα έρθουν. Από το λαό για το λαό, αυτό προστάζει η ιστορία του 48».

Aπό την πρώτη στιγμή το σωματείο στοχοποιείται από κατεστημένο κι όσους μεθόδευσαν το ξεπούλημα. Την ίδια ώρα πέραν από τη στήριξη από μεγάλη μερίδα του πράσινου λαού, το σωματείο γίνεται δέκτης διεθνιστικής αλληλεγγύης από δεκάδες συνδέσμους φιλάθλων ανά την υφήλιο από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ και φυσικά από την Ευρώπη.

SHARE