22/9/2019 Πρώτο παιχνίδι στην Επίλεκτη Κατηγορία

546
2019-20 1η Αγ. ΑΕΠ Πολεμιδιών - ΑΛΣ OMONOIA 1948 0-6

Η «είσοδος» μας στο πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ ήταν αυτή που αρμόζει στην ιστορία μας και στις ρίζες μας που πάνε πίσω στο ένδοξο 1948. Η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ από την 1η αγωνιστική της Επίλεκτης Κατηγορίας έστειλε προς πάσαν κατεύθυνση το μήνυμα ότι συνεχίζει από εκεί που έμεινε την προηγούμενη χρονιά όπου είχε σαρώσει στο αγροτικό ποδόσφαιρο.

Ήδη από το πρώτο παιχνίδι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα εμπόδιο που θα βρίσκαμε μπροστά μας και στη συνέχεια. Δεν μπορούσαμε να έχουμε στο πλευρό μας όλο τον πράσινο λαό, λόγω χωρητικότητας. Βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος είχαμε δικαίωμα στο 10% των εισιτηρίων στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στην αστυνομική σύσκεψη (που για πρώτη φορά γινόταν για την 4η κατηγορία, όπως μας υποδείχθηκε λόγω της παρουσίας μας) στην Λεμεσό μας λέχθηκε ότι αυτό σημαίνει 60 εισιτήρια. Μετά από διεκδίκηση και διαβούλευση με την ΑΕΠ Πολεμιδιών λάβαμε 150 εισιτήρια. Κι αυτά πολύ λίγα για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση από τον πράσινο λαό. Μπροστά στο δίλημμα το ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και η Γραμματεία της ΘΥΡΑ 9 λαμβάνουν από κοινού αποφάσεις και τις ανακοινώνουν: Eισιτήρια μόνο σε μέλη του Σωματείου με 70 εξ αυτών να παραχωρούνται στους οργανωμένους προς διασφάλιση οργανωμένης παρουσίας στο γήπεδο και τα υπόλοιπα με διάθεση από την μπουτίκ. «Γνωρίζοντας ότι πολύς κόσμος της ομάδας μας, δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στο γήπεδο, αποφασίσαμε όπως από τα 11 μέλη του Δ.Σ τα 5 μέλη δεν θα πάρουν εισιτήριο και από τα 11 άτομα της γραμματείας της Θύρας 9 τα 5 μέλη δεν θα πάρουν εισιτήριο. Σκοπός της συγκεκριμένης απόφασης είναι , τα μέλη των συμβουλίων να μην έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση από τον υπόλοιπο κόσμο της ομάδας μας», προστίθετο στην κοινή ανακοίνωση. Η τελευταία απόφαση ήταν να καταβληθεί προσπάθεια για τηλεοπτική κάλυψη του παιχνιδιού, κάτι που εν τέλει εξασφαλίστηκε μέσα από τις κινήσεις του Δ.Σ. που συνεργάστηκε προς αυτή την κατεύθυνση με την ΑΕΠ Πολεμιδιών και εξασφάλισε την αναγκαία έγκριση από την ΣΤΟΚ.

Έχοντας πρωτοπορήσει σε πολλά πράγματα ήδη από το αγροτικό, το ίδιο έγινε και στην 4η Κατηγορία. Πέραν από την απευθείας μετάδοση του αγώνα, λόγω της παρουσίας μας στο εν λόγω πρωτάθλημα στρέψαμε το ευρύτερο ενδιαφέρον στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ με αποτέλεσμα να μεταδοθεί και από τηλεοράσεως εκπομπή αφιερωμένη στην έναρξη του πρωταθλήματος. Έτσι στις 10/9/2019 ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 Αδάμος Ευσταθίου μαζί με αντιπρόσωπο της ΑΕΠ Πολεμιδιών συμμετείχαν σε αθλητική εκπομπή του Capital TV.

Φυσικά τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα και έφυγαν σε λίγα λεπτά μετά τη διάθεση τους από την μπουτίκ του σωματείου στην Αρχέρμου.

Ήδη από την προηγούμενη μέρα είχε παικτεί η πλειοψηφία των αγώνων της 1ης αγωνιστικής της Επίλεκτης κι έτσι όλοι γνώριζαν ότι με μια ευρεία νίκη θα αναρριχόμασταν από την πρώτη στιγμή στην πρωτοπορία με στόχο να είμαστε εκεί και μετά το μακρύ δρόμο προς ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Έτσι με το σύνθημα «πάντα μέχρι τη νίκη» οδεύσαμε μετά την καθιερωμένη οπαδική προετοιμασία προς τα Πολεμίδια, ενώ όσα αδέλφια δεν εξασφάλισαν εισιτήρια συνδέθηκαν με τον Alfa Sports TV στο διαδίκτυο, είτε ατομικά, είτε στον κεντρικό της ΘΥΡΑ 9.

Ήταν Κυριακή 22 του Σεπτέμβρη 2019 στο Κοινοτικό Γήπεδο Πάνω Πολεμιδιών όταν στις 16:30 με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή εκκινούσε η πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα 2019-20 για την Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ.

2019-20 1η Αγ. ΑΕΠ Πολεμιδιών – ΑΛΣ OMONOIA 1948 0-6

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό συνεχή βροχή απέναντι στην ΑΕΠ Πολεμιδιών, οι λεβέντες μας στην κερκίδα δεν σταμάτησαν ποτέ το τραγούδι. Όπως κι οι λεβέντες μας εντός του αγωνιστικού χώρου δεν σταμάτησαν μέχρι κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο να σφυροκοπούν την αντίπαλη εστία.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας προηγήθηκε στο 36′ με τον Δημήτρη Τζιωνή σε ένα τέρμα που δεν περιλήφθηκε στα στιγμιότυπα της αναμέτρησης, ενώ της ακυρώθηκε κι ένα τέρμα του Μποκομίλ Αγγέλοβ που λανθασμένα συμπεριλήφθηκε στα στιγμιότυπα. Στο β’ ημίχρονο η ανωτερότητα της ομάδας μας καρποφόρησε με τον Στέφανο Ιωάννου να σκοράρει εις διπλούν (47′ και 64′), το γκολ του Αγγέλοβ να μετρά κανονικά αυτή τη φορά (67′) και τους Αντώνη Σιακαλλή και Χρίστο Γαβριηλίδη να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις.

Έτσι το τελικό 0-6 καταγράφηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων και η ιαχή ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ακούστηκε από τα Πάνω Πολεμίδια οριοθετώντας και από την κερκίδα τους στόχους της χρονιάς.

Όπως σε κάθε παιχνίδι από τη δημιουργία της ομάδας μας, αλλά κι όπως θα επαναλαμβανόταν και σε κάθε αγώνα στη συνέχεια, παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και κόσμος γίνονται ένα, τραγουδώντας μαζί τον ύμνο με υψωμένες αριστερές γροθιές στον αέρα.

Το σωματείο ευχαριστεί τους επίσημα 150 ηρωϊκούς οπαδούς της ομάδας (αφού κι άλλοι βρήκαν κάθε ευφάνταστο τρόπο για να βρεθούν εντός γηπέδου περιλαμβανομένης της αγοράς εισιτηρίων των αντιπάλων) που δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν παρά τη βροχή και διαμηνύει ότι «με όλα αυτά που συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν μπορούμε παρά να υποσχεθούμε ότι την τιμιότητα αυτού του Σωματείου θα την υπερασπιστούμε σαν κόρη οφθαλμού κόντρα στους καιρούς και στους λασπολόγους. Όπως τραγούδησαν και οι Λεβέντες μας μέσα στη βροχή… ” Για να θυμίζω σε καθέ ρουφιάνο πως γεννήθηκες απ’ το Λαό”».

Όλα τα στοιχεία για το παιχνίδι εδώ.

SHARE