2019-20 Η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ (Στατιστικά-Βίντεο-Φωτογραφίες)

810
2019-20 20η Αγ. ΑΛΣ OMONOIA 1948 – Πέγεια 2014 2-1

Ρόστερ 2019-2020

Tερματοφύλακες: 1. Χριστόφορος Λυμπουρής, 17. Χριστόδουλος Κυριάκου, 26. Κωνσταντίνος Νεάρχου

Aμυντικοί: 2. Κωνσταντίνος Σοφοκλέους,  5. Πάρης Μαυρoφτής, 20. Αντρέας Φανίδης, 28. Λοΐζος Αθανασίου, 14 Χρίστος Γαβριηλίδης

Ακραίοι: 3. Αντώνης Σταύρου, 11. Γιώργος Μαυροφτής, 25. Μιχάλης Νεοφύτου, 23. Παναγιώτης Μικέλλης, 15 Ραφαήλ Σοφοκλέους

Μέσοι: 6. Μίλτος Μιλτιάδους, 8. Μποκομίλ Αγγέλοβ, 10. Στέφανος Ιωάννου, 18. Μιχάλης Μιχαήλ, 22. Τιμόθεος Κοσμά, 21. Ανδρέας Ανδρέου, 16. Αλέξανδρος Σιακαλλής

Επιθετικοί: 7. Μάριος Νεάρχου, 99. Δήμος Αθανασίου, 29. Δημήτρης Τζιωνής, 19. Αντώνης Σιακαλλής

Μετεγραφές καλοκαίρι 2019: Παναγιώτης Μικέλλης, Ανδρέας Ανδρέου, Χρίστος Γαβριηλίδης, Ραφαήλ Σοφοκλέους, Κωνσταντίνος Νεάρχου, Αντώνης Σιακαλλής, Αλέξανδρος Σιακαλλής

Προσθήκες Γενάρης 2020: 4. Σταύρος Παρασκευά (αμυντικός), 13. Αντρέας Τέγκερης (μεσοεπιθετικός)

Αφαιρέσεις χειμώνα: Χριστόφορος Λυμπουρής, Αλέξανδρος Σιακαλλής

Τεχνικό Επιτελείο

Προπονητής: Μιχάλης Σεργίου

Βοηθός Προπονητής: Πάμπος Πεχλιβάνης

Γυμναστές: Διονύσης Ζηκόπουλος, Χάρης Θεμιστοκλέους (μέχρι χειμώνα)

Προπονητής Τερματοφυλάκων: Γιάννος Κόνιζος

Φυσικοθεραπεύτρια: Ερατώ Φανίδου

Σκάουτερ: Χρήστος Τουμάζου, Αντρέας Σαζεΐδης

Φροντιστής: Σάββας Ηλία

Χρονικό

Μετά από μια σκληρή προετοιμασία ήρθε η ώρα για την έναρξη του πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ για την περίοδο 2019-20. Η «είσοδος» μας στο πρωτάθλημα ήταν αυτή που αρμόζει στην ιστορία μας και στις ρίζες μας που πάνε πίσω στο ένδοξο 1948. Η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ από την 1η αγωνιστική της Επίλεκτης Κατηγορίας έστειλε προς πάσαν κατεύθυνση το μήνυμα ότι συνεχίζει από εκεί που έμεινε την προηγούμενη χρονιά όπου είχε σαρώσει στο αγροτικό ποδόσφαιρο. Τα 150 εισιτήρια που μας δόθηκαν ήταν πολύ λίγα για τον πράσινο λαό, αλλά μετά από αρκετές προσπάθειες εξασφαλίσαμε την τηλεοπτική μετάδοση του παιχνιδιού. Ήδη από την προηγούμενη μέρα είχε παικτεί η πλειοψηφία των αγώνων της 1ης αγωνιστικής της Επίλεκτης κι έτσι όλοι γνώριζαν ότι με μια ευρεία νίκη θα αναρριχόμασταν από την πρώτη στιγμή στην πρωτοπορία με στόχο να είμαστε εκεί και μετά το μακρύ δρόμο προς ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Έτσι με το σύνθημα «πάντα μέχρι τη νίκη» οδεύσαμε μετά την καθιερωμένη οπαδική προετοιμασία προς τα Πολεμίδια, ενώ όσα αδέλφια δεν εξασφάλισαν εισιτήρια συνδέθηκαν με τον Alfa Sports TV στο διαδίκτυο, είτε ατομικά, είτε στον κεντρικό της ΘΥΡΑ 9. Ήταν Κυριακή 22 του Σεπτέμβρη 2019 στο Κοινοτικό Γήπεδο Πάνω Πολεμιδιών όταν στις 16:30 με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή εκκινούσε η πορεία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα 2019-20 για την Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ. Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό συνεχή βροχή απέναντι στην ΑΕΠ Πολεμιδιών, οι λεβέντες μας στην κερκίδα δεν σταμάτησαν ποτέ το τραγούδι. Όπως κι οι λεβέντες μας εντός του αγωνιστικού χώρου δεν σταμάτησαν μέχρι κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο να σφυροκοπούν την αντίπαλη εστία. Έτσι το τελικό 0-6 καταγράφηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων και η ιαχή ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ακούστηκε από τα Πάνω Πολεμίδια οριοθετώντας και από την κερκίδα τους στόχους της χρονιάς. Δημήτρης Τζιωνής, Στέφανος Ιωάννου (2 γκολ), Μποκομίλ Αγγέλοβ, Αντώνης Σιακαλλής και Χρίστος Γαβριηλίδης γράφτηκαν από την πρώτη αγωνιστική στον πίνακα των σκόρερ. Όπως σε κάθε παιχνίδι από τη δημιουργία της ομάδας μας, αλλά κι όπως θα επαναλαμβανόταν και σε κάθε αγώνα στη συνέχεια, παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και κόσμος γίνονται ένα, τραγουδώντας μαζί τον ύμνο με υψωμένες αριστερές γροθιές στον αέρα. Περισσότερα για την πρεμιέρα εδώ.

Και ενώ αναμέναμε το πρώτο παιχνίδι μας στην έδρα μας στο «Κερύνεια-Επιστροφή» το Σάββατο 5/10/2019, αστυνομία, ΚΟΠ και ΣΤΟΚ μεταφέρουν για λόγους ασφαλείας, τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής για την Παρασκευή 4 Οκτώβρη (19:30) στο γήπεδο του ΘΟΪ Λακατάμιας… «Ακόμη μία φορά αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε γήπεδο για σκοπούς ασφαλείας κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν τελικά πρέπει να απολογηθούμε που την ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 ακολουθεί κόσμος στο γήπεδο. Σαν Δ.Σ του Α.Λ.Σ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 από την πρώτη στιγμή απορρίψαμε προτάσεις για να παιχτεί το παιχνίδι νωρίς την Παρασκευή μιας και αυτό θα δυσκόλευε τους οπαδούς της ομάδας μας. Για αυτό και αμέσως ψάξαμε για γήπεδο που να μπορει να διεξαχθεί νυχτερινό παιχνίδι, αφού Σάββατο και Κυριακή δεν υπήρχαν γήπεδα να μας φιλοξενήσουν», ανακοινώνει η ομάδα, η οποία φορτώθηκε το οικονομικό βάρος αυτής της αλλαγής που επέβαλαν άλλοι. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα έδειξε ότι ήταν το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας αφού συνέτριψε το φιλόδοξο Εθνικό Λατσιών που είχε υποβιβαστεί εκείνη τη χρονιά από την 3η Κατηγορία. Απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο, η ομάδα διέψευσε πανηγυρικά όσους ισχυρίζονταν ότι ο άθλος της προηγούμενης χρονιάς δεν στηριζόταν στις δικές μας δυνάμεις, αλλά στην αδυναμία των αντιπάλων… Ενώπιον 750 οπαδών η ομάδα μας συνέτριψε με 5-0 τον Εθνικό με σκόρερ τους Στέφανο Ιωάννου (2), Δημήτρη Τζιωνή (2) και Δήμο Αθανασίου, ενώ η ΘΥΡΑ 9 υποδέχθηκε προηγούμενα στον αγωνιστικό χώρο τους λεβέντες μας με φωτοβολίδες κι ένα correo με την αναγραφή του 1948 και το Δ.Σ. απαντά επαναβεβαιώνοντας την υπόσχεση ότι με φάρο το ’48 θα συνεχίσουμε για το ΛΑΟ. Για ακόμη μια φορά εθελοντές μετά το τέλος του αγώνα καθαρίζουν τις κερκίδες σε μια προσπάθεια της ομάδας να κτίσει αυτή τη νοοτροπία σεβασμού των αγωνιστικών χώρων και του περιβάλλοντος. Κάτι που θα συνεχιστεί και για όλη την υπόλοιπη χρονιά σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνιστούμε. Όπως αντίστοιχα σε κάθε εντός έδρας αγώνα στηνόταν έξω από το γήπεδο το καθιερωμένο football day μας με μπύρες, μουσική, μπουτίκ, εγγραφές μελών και όποτε ήταν δυνατό και το Kids Club.

Η 3η αγωνιστική μας βρίσκει το Σάββατο 12/10/2019 εκτός έδρας, αλλά σε ένα γήπεδο που γνωρίζουμε καλά, ενώ το ίδιο πρωί βρεθήκαμε σε πορεία καταδίκης της τότε τρέχουσας εισβολής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Ενώπιον 500 οπαδών, κατορθώνουμε κυριολεκτικά να δεχθούμε την πρώτη ήττα στην ιστορία του σωματείου μας από την Δόξα Παλαιομετόχου. Σε ένα δυνατό παιχνίδι όπου είχαμε συντριπτική υπεροχή, με 20 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 15 στο στόχο, δυστυχώς καταφέραμε να ηττηθούμε με 2-1. Ο δε αντίπαλος είχε μόλις 3 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων 2 στο στόχο… Προσωρινά είχε ισοφαρίσει για την ομάδα μας ο Δήμος Αθανασίου. Αστοχία και ατυχία μας στοιχίζουν το πρώτο τρίποντο ενώ ακυρώθηκε από τον επόπτη ένα κανονικό τέρμα της ομάδας μας. Χωρίς να σταθούμε στη διαιτησία, κρατούμε από το παιχνίδι το τραγούδι του πράσινου λαού μαζί με την ομάδα στο τέλος του αγώνα και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Στο πρώτο τελικά παιχνίδι στην έδρα μας για την 4η αγωνιστική το Σάββατο 19/10/2019, η ομάδα συνέτριψε τον Ορφέα Λευκωσίας με 4-0 (Μάριος Νεάρχου, Στέφανος Ιωάννου, Δήμος Αθανασίου, Δημήτρης Τζιωνής) ενώπιον 600 οπαδών. Η συνέχεια μας βρίσκει σε μια μακρινή εκδρομή στην Πέγεια όπου η ΘΥΡΑ 9 δίνει ακόμη μια παράσταση οπαδισμού στις κερκίδες το Σάββατο 26 του Οκτώβρη υπό ένα καυτό ήλιο. Έχουν προηγηθεί κωμικοτραγικές καταστάσεις με την αλλαγή ώρας του παιχνιδιού στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας (ελέω έλλειψης επιτηρητών που μετά έπρεπε να πάνε στο Παφιακό για παιχνίδι της 1ης Κατηγορίας). Αλλά τελικά το παιχνίδι δεν άρχισε στις 13:30 αφού δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο! Δυστυχώς η ομάδα μας δεν παρουσιάζεται όπως πρέπει εντός αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα να δεχθούμε την ήττα με 1-0 από την Πέγεια 2014 με ένα τέρμα πάντως από θέση offside. Δεν έχουμε την καλύτερη φιλοξενία, ενώ και η διαιτησία επέδειξε ανοχή στις προκλήσεις και στις έντονες καθυστερήσεις των γηπεδούχων. Δεν ψάχναμε φυσικά δικαιολογίες για την αποτυχία, αλλά η ήττα ήρθε να δυναμώσει τη θέλησή μας να τα δώσουμε όλα για να επιστρέψουμε εκεί που δικαιωματικά ανήκουμε, στην κορυφή.

Η 6η αγωνιστική μας βρίσκει ξανά το Σάββατο 2 Νοέμβρη στο Γήπεδο της Δόξας Παλαιομετόχου, αυτή τη φορά ως γηπεδούχους, αφού το γήπεδο «Κερύνεια-Επιστροφή» βρισκόταν σε περίοδο επανασποράς. Ο Γιώργος Μαυροφτής με ένα δυνατό μακρινό σούτ δίνει τη νίκη απέναντι στην Ασπίς Πύλας με 1-0.

Για την 7η αγωνιστική ταξιδεύουμε το Σάββατο 9/11/2019 ακόμη πιο μακριά στην Πόλη Χρυσοχούς όπου σε ένα σκληρό παιχνίδι κατορθώνουμε να μείνουμε στο 0-0 με τον Φοίνικα Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς. Και επρόκειτο πραγματικά για κατόρθωμα αφού χάσαμε δεκάδες ευκαιρίες συμπεριλαμβανομένων τριών δοκαριών και ενός χαμένου πέναλτι. Το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων έστειλε στο νοσοκομείο τον Μάριο Νεάρχου ενώ οι συνεχείς καθυστερήσεις και το αντιποδόσφαιρο των αντιπάλων μας προκάλεσαν αγανάκτηση στην κερκίδα. Το γεγονός πάντως ότι οι αντίπαλοι πανηγύρισαν μια τέτοια λευκή ισοπαλία λες και κατάκτησαν το Champions League επιβεβαίωσε το γεγονός ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και ταυτόχρονα μας πείσμωσε για να δουλέψουμε σκληρά για να μην χαθούν άλλοι βαθμοί.

Όπερ και εγένετο. Στα επόμενα 9 παιχνίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ έκανε το 9Χ3, δημιουργώντας μάλιστα και νέο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην Κατηγορία! Μετά δε την ήττα από την Πέγεια, η ομάδα έμεινε αήττητη για 17 παιχνίδια πρωταθλήματος (15 νίκες – 2 ισοπαλίες) μέχρι την αναστολή ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αρχή της αντεπίθεσης έγινε την Κυριακή 17/11/2019 όπου υποδεχθήκαμε στο Παλιομέτοχο την ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου στην παρουσία 700 οπαδών. Και πάλι με τέρμα του Γιώργου Μαυροφτή κερδίσαμε με 1-0 και στη συνέχεια πορευτήκαμε από την ΠΑΣΥΔΥ στην ελληνική πρεσβεία προς τιμήν των ηρώων του Πολυτεχνείου και προς αλληλεγγύη με τους σημερινούς αγώνες του ελληνικού φοιτιτικού κινήματος.

Ακολούθησε η απόβαση του πράσινου λαού στην Κυπερούντα. Μια απόβαση που ξεκίνησε από την Παρασκευή και βρήκε τον κόσμο μας να περιοδεύει στα χωριά της περιοχής κάνοντας το αναγκαίο pre-game καταλήγοντας φυσικά στο κέντρο του χωριού του αντιπάλου. Ενώπιον του τότε πρωτοπόρου, η ομάδα μας ήταν συντριπτική. Το Σάββατο 23 του Νοέμβρη καταγράφηκε η άλωση της Κυπερούντας. Ο κόσμος μας τα έδωσε όλα με την ΘΥΡΑ 9 να μην σταματά λεπτό το τραγούδι και το χορό. Οι λεβέντες μας στο Κοινοτικό Γήπεδο της Κυπερούντας και ενώπιον 700 οπαδών συνέτριψαν την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς με 0-3 στέλοντας τους το μήνυμα ότι η παρουσία τους στην κορυφή στηριζόταν σε συγκυρίες και ήταν φυσικά προσωρινή. Μάριος Νεάρχου, Στέφανος Ιωάννου και Χρίστος Γαβριηλίδης πυροβόλησαν τα δίκτυα του αντιπάλου, έσπασαν το αήττητο του αντιπάλου και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στον 1 βαθμό.

Και η επιστροφή μας στην κορυφή δεν άργησε. Ήρθε την επόμενη εβδομάδα με την ΑΠΕΠ να έρχεται ισόπαλη 1-1 με την Ολυμπιάς Λυμπιών το Σάββατο. Την επόμενη μέρα η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ υποδέχθηκε στο Παλιομέτοχο τον Κόρνο FC και έκανε αυτό που έπρεπε. Με δυο βολίδες του αρχηγού Μίλτου Μιλτιάδους και ενώπιον 600 οπαδών η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 κέρδισε την 1η του Δεκέμβρη τον Κόρνο FC και επέστρεψε στη θέση που δικαιωματικά της ανήκει κι έκτοτε αρνήθηκε να κατέβει.

Για την 11η αγωνιστική η ομάδα μας ταξίδευσε το Σάββατο 7 του Δεκέμβρη στην Κοράκου και στο τοπικό Κοινοτικό Στάδιο φιλοδώρησε την ΑΕΚ Κοράκου με τρία τέρματα (Γιώργος Μαυροφτής, Δημήτρης Τζιωνής, Μάριος Νεάρχου). Με 3-0 κέρδισε και την Γεροσκήπου FC στην επιστροφή μας στο «Κερύνεια-Επιστροφή» το επόμενο Σάββατο. Ενώπιον 500 φίλων της ομάδας μας, Νεάρχου (2) και Αγγέλοβ έδωσαν τη νίκη στην ΟΜΟΝΟΙΑ 1948.

Για την 13η αγωνιστική ταξιδέψαμε στις Βρυσούλες με 600 οπαδούς μας να κατακλύζουν το Γήπεδο Όλυμπου Αχερίτου το Σάββατο 21 του Δεκέμβρη και να στήνουν ένα τρελό πάρτι στα τσιμέντα της κερκίδας. Οι ντόπιοι μένουν άφωνοι από το τραγούδι και το χορό της ΘΥΡΑΣ, αλλά και το πάθος του πράσινου λαού. Εντυπωσιάζονται δε από την καθαριότητα στις κερκίδες από τους εθελοντές μας και φυσικά από την παρουσία της ομάδας μας στο γήπεδο. Στο τελευταίο παιχνίδι του 2019 η ομάδα μας κερδίζει με 1-2 την ΑΕΝ Αγ. Γεωργίου Βρυσούλων Αχερίτου. Μάλιστα αυτό έγινε με παίκτες της ομάδας μας να σκοράρουν και τα 3 τέρματα, αφού κατορθώσαμε να μειώσουμε τον εαυτό μας με αυτογκόλ… Προηγούμενα Νεάρχου και Γιώργος Μαυροφτής είχαν δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ΟΜΟΝΟΙΑ 1948.

Μετά τη διακοπή για τα Χριστούγεννα η ομάδα μας συνεχίζει την επέλαση της. Το Σάββατο 4/1/2020 ο πράσινος λαός κατακλύζει και το Δημοτικό Στάδιο Αγλαντζιάς απαιτώντας ακόμη μια νίκη. Για ακόμη μια φορά χρειάζεται να γίνει προπώληση των περιορισμένων εισιτηρίων που είχαμε στη διάθεση μας και η κερκίδα μας γεμίζει. Η σημαία της Σοβιετικής Ένωσης κυματίζει στον ιστό του γηπέδου και το τραγούδι για την ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ αντηχεί μέχρι τα κατεχόμενα. Εντός του δύσκολου πλαστικού αγωνιστικού χώρου του σταδίου, τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα όταν ανεπάντεχα ο Άτλας Αγλαντζιάς προηγείται στα αρχικά στάδια του αγώνα. Ο κόσμος και η ομάδα δεν πτοούνται. Ο χρόνος όμως περνά με την ομάδα να μην μπορεί να ισοφαρίσει απέναντι στη μαζική άμυνα του αντιπάλου και να δυσκολεύεται να παίξει με την μπάλα κάτω λόγω του πλαστικού αγωνιστικού χώρου. Και ότι δεν είχε γίνει σε 77 λεπτά, έγινε εις τριπλούν σε ένα εξάλεπτο. Μίλτος, Τζιωνής (με ένα εκπληκτικό κεραυνό) και Αθανασίου έβαλαν τέρμα στις όποιες προσδοκίες είχε ο Άτλας και έδωσαν τη νίκη στην ΟΜΟΝΟΙΑ 1948. Μάλιστα ήταν η πρώτη ανατροπή στην ιστορία της ομάδας μας.

Για το τέλος του Α’ γύρου την Κυριακή 12 Γενάρη 2020 ακόμη ένα ντέρμπι έμεινε τέτοιο μόνο στα χαρτιά. Στο «Κερύνεια-Επιστροφή» ενώπιον 800 ατόμων η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 επικράτησε με 2-0 επί της Ολυμπιάς Λυμπιών με τέρματα των Νεάρχου και Πάρη Μαυροφτή.

Λίγες μόνο μέρες μετά, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30 (!) η ομάδα μας έδωσε το πρώτο της παιχνίδι για το Κύπελλο Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ. Το μονό παιχνίδι της 15ης του Γενάρη ήταν για τη Β’ Φάση του θεσμού και αντίπαλος μας ο Εθνικός Λατσιών, ενώ παρά το δύσκολο της ώρας για καθημερινή μέρα, δεν εγκρίθηκε από την ΚΟΠ το αίτημα μας για τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Με τρία παιχνίδια προγραμματισμένα εντός 6 ημερών, ο προπονητής μας Μιχάλης Σεργίου παράταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές ενώ παρά το δύσκολο της ώρας 250 άτομα βρέθηκαν στο «Κερύνεια-Επιστροφή» για να σπρώξουν την ομάδα στην πρόκριση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δημιούργησε τις ευκαιρίες, αλλά τελικά ήταν ο Εθνικός Λατσιών που προηγήθηκε σε μια αντεπίθεση. Το γνωστό αντιπαιχνίδι των καθυστερήσεων τέθηκε σε εφαρμογή από τους αντιπάλους, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ συνέχισε να ασκεί πίεση. Αναπάντεχα σε μια δεύτερη αντεπίθεση ο Εθνικός βρέθηκε να προηγείται με 0-2. Ο πράσινος λαός όμως δεν πτοήθηκε. Έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης και η κερκίδα πήρε φωτιά! Τη σκυτάλη πήραν οι ποδοσφαιριστές μας. Η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Η μπάλα δεν μπαίνει μέσα. Η ομάδα μας κερδίζει καθαρότατο πέναλτι. Εκτελεί ο Νεάρχου και αποκρούει ο τερματοφύλακας αφού είχε μετακινηθεί δυο μέτρα πριν ακουμπήσει ο παίκτης μας την μπάλα. Επανάληψη. Και πάλι αποκρούει ο αντίπαλος τερματοφύλακας, αλλά ο Γιώργος Μαυροφτής στην επαναφορά σκοράρει. Μένουν 16 λεπτά και η κερκίδα παίρνει πραγματικά φωτιά. ΘΥΡΑ 9 και ομάδα καταθέτουν ψυχή και στο 86 τελικά ο Τζιωνής με κρεμμαστή κεφαλιά ισοφαρίζει σκορπώντας πανικό στην κερκίδα. Οι ευκαιρίες συνεχίζονται, αλλά πάμε τελικά παράταση. Εκεί η επική ανατροπή ολοκληρώθηκε με τον Νεάρχου να σκοράρει μέσα σε ντελίριο πανηγυρισμών και να γράφει το 3-2 και να δίνει την πρόκριση στον πράσινο λαό. Έστω κι αν η ΚΟΠ λανθασμένα αναρτά στην ιστοσελίδα της ως σκόρερ τον Αθανασίου.

Η έκρηξη βόμβας εναντίον διαιτητή της 1ης Κατηγορίας φέρνει μέτρα από τους διαιτητές προκαλώντας την αναστολή της έναρξης του Β’ Γύρου. Αυτό δίνει χρόνο ξεκούρασης στους ποδοσφαιριστές μας που επανέρχονται για την 17η αγωνιστική την Κυριακή 26/1/2020. Στην έδρα μας και πάλι, επιβαλλόμαστε εύκολα επί της ΑΕΠ Πολεμιδιών με 6-0 με τέρματα του Τζιωνή (4) και του Αθανασίου (2). Eνώπιον 600 οπαδών, η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ καταγράφει ρεκόρ 9 συνεχόμενων νικών για την Επίλεκτη Κατηγορία.

Ο πράσινος λαός κατακλύζει και το Δημοτικό Στάδιο Λατσιών το Σάββατο 1/2/2020, αλλά το τέρμα του Γιώργου Μαυροφτή στο πρώτο ημίχρονο δεν είναι αρκετό να δώσει τη νίκη στην ομάδα μας. Η ισοφάριση από τον Εθνικό Λατσιών στο δεύτερο ημίχρονο παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 και παρά το καθαρότατο τέρμα που ακυρώθηκε λανθασμένα ως offside. Ο κόσμος μας συγκλονιστικός έδωσε μαθήματα οπαδισμού, αφού το ξέσπασμα της κερκίδας ήταν ακόμη μεγαλύτερο όταν δεχθήκαμε το τέρμα της ισοφάρισης. Και το τέλος του αγώνα με το ατυχές αποτέλεσμα δεν πτόησε τον κόσμο μας. Ομάδα και κερκίδα τραγούδησαν μαζί και φώναξαν ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Διαφορετική η νοοτροπία μας σαν κόσμος. Διαφορετική η νοοτροπία της ομάδας μας. Διαφορετική η νοοτροπία που κτίζει το τεχνικό τιμ.

Επιστροφή στην κανονικότητα στην 18η αγωνιστική στο «Κερύνεια-Επιστροφή». «Χρωστούσαμε» κάτι στη Δόξα Παλαιομετόχου μετά την ατυχή ήττα μας στον Α’ γύρο. Κι ευτυχώς κάθε άλλο παρά την αστοχία του πρώτου παιχνιδιού είχαμε. Το Σάββατο 8 Φλεβάρη η Δόξα δεν μπορούσε να ελπίζει σε δεύτερο θαύμα. Κρύος ο καιρός εκείνο το απόγευμα. Ουσιαστική όμως η ομάδα μας ζέστανε με το 5-0 τους 400 οπαδούς μας που βρέθηκαν στις κερκίδες. Με δυο γκολ ο Τζιωνής ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ της κατηγορίας (12 γκολ), ενώ άλλα δυο πέτυχες ο Αθανασίου με τον Νεάρχου να σκοράρει μια φορά.

Το πρώτο από τα τρία παιχνίδια σε μια καυτή ποδοσφαιρικά εβδομάδα έδωσε το Σάββατο 15/2/2020 η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948. Αντίπαλος ο Ορφέας Λευκωσίας, αλλά λόγω επανασποράς του γηπέδου του, ο αγώνας διεξήχθη στο Κοινοτικό Στάδιο Κόρνου, όπου εκείνο το απόγευμα το τσουκτερό κρύο ήταν ακόμη χειρότερο με τον έντονο άνεμο. Παρόλα αυτά η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ ήταν σαρωτική κερδίζοντας 0-4 (Αθανασίου, Τζιωνής, Πάρης Μαυροφτής, Στέφανος Ιωάννου) ενώ φωτιά έβαλαν στην κερκίδα οι 350 οπαδοί μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της 4ης Κατηγορίας, το συγκεκριμένο παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά ραδιοφωνικά από το διαδίκτυο από το olaomonoia.com και το Omonoia Radio που πρόσφατα είχαν δημιουργήσει. Από τον Κόρνο έγινε η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το olaomonoia.com από την πρώτη χρονιά του σωματείου μας είχε καλύψει μέσω live blog όσα παιχνίδια της ομάδας μας δεν ήταν δυνατόν να μεταδωθούν σε τηλεοπτική μετάδοση.

Την Τετάρτη 19 του Φλεβάρη, παρά το δύσκολο της ώρας, 450 οπαδοί μας στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας για το νοκ άουτ παιχνίδι με τον ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας για τα Προημιτελικά του Κυπέλλου Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ. Με το ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος να ακολουθεί σε τρεις μέρες, η αρχική εντεκάδα μας είχε αρκετές αλλαγές απέναντι από ένα αντίπαλο υψηλότερης κατηγορίας, εντούτοις η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 κοίταξε ισάξια τον ΑΠΟΝΑ. Σε μια άτυχη φάση στην αρχή του αγώνα (τρία γλυστρίματα αμυντικών και τερματοφύλακα) δεχθήκαμε το τέρμα στο 3ο λεπτό. Ακολούθησαν ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είμασταν καλύτεροι και είχαμε πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε, περιλαμβανομένου δοκαριού. Σε αντεπίθεση στο 90′ δεχθήκαμε δεύτερο τέρμα, αλλά δεν τα βάλαμε κάτω. Μειώσαμε το σκορ στις καθυστερήσεις με τον αρχηγό Μίλτο Μιλτιάδους και πολιορκήσαμε την αντίπαλη εστία για την ισοφάριση. Ανεπιτυχώς αφού χάθηκαν δυο μεγάλες ευκαιρίες, ενώ δεν μας δόθηκε ξεκάθαρο πέναλτι. Κρατώντας την παρουσία του κόσμου παρά τις δύσκολες συνθήκες μέρας και ώρας, αλλά και το τραγούδι του στο τέλος μαζί με την ομάδα, όλη η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 στρέφει το ενδιαφέρον της στο ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου και στο βασικό στόχο της χρονιάς. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Απέναντι στη δεύτερη Πέγεια 2014 που ήρθε στην Λευκωσία με ψευδαισθήσεις ότι θα μας κέρδιζε για να μπει ξανά στο παιχνίδι του τίτλου, παραταχθήκαμε το Σάββατο 22 του Φλεβάρη με το σύνθημα «Πάμε για τον τίτλο». Δεν υπήρχαν περιθώρια να επαναληφθούν τα λάθη του πρώτου γύρου. Ο πράσινος λαός έδωσε βροντερό παρόν και η ομάδα κέρδισε καθαρά την ομάδα από την Πέγεια, μεγαλώνοντας τη διαφορά στους 7 βαθμούς.

Διοίκηση, Λαός, Τεχνικό Επιτελείο και Παίκτες σαν μια γροθια με πάθος και τσαμπουκά πήραν τη νίκη. Παρά τη βροχή 900 ΟΜΟΝΟΙΑτες βρέθηκαν στις κερκίδες του «Κερύνεια-Επιστροφή» και δημιούργησαν μια καυτή ατμόσφαιρα για τους αντιπάλους. Η ομάδα μπήκε καλύτερα και με ώθηση από την κόλαση που δημιούργησε στα τσιμέντα η ΘΥΡΑ 9 προηγήθηκε με τον Νεάρχου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ συνέχισε τις διαρκείς επιθέσεις της χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δέχτηκε σε μια αντεπίθεση την ισοφάριση. Ο προκλητικός πανηγυρισμός του σκόρερ απέναντι στον κόσμο μας έβαλε φωτιά στην κερκίδα και άναψε τα αίματα με αποτέλεσμα να τιμωρηθούμε αργότερα με ένα αγώνα κεκλεισμένων των θυρών… Οι αντιπάλοι συνέχιζαν να παίζουν σκληρά, αφού δεν μπορούσαν στα ίσα να τα βάλουν με την ποιότητα της ομάδας μας. Σε αυτό βρήκαν «σύμμαχο» τον διαιτητή που έδειξε ανοχή στο σκληρό παιχνίδι με αποκορύφωμα την κίτρινη αντί κόκκινη κάρτα σε δολοφονικό κτύπημα αντιπάλο στον Στέφανο Ιωάννου. Αλλά τίποτα δεν μας σταματούσε εκείνη την ημέρα. Μπήκαμε ακόμη πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, επιβληθήκαμε πλήρως και εν μέσω τρελών πανηγυρισμών ήρθε το δεύτερο τέρμα του Νεάρχου. Το τέλος του αγώνα βρήκε τη μεγάλη μας οικογένεια να πανηγυρίζει μαζί μια μεγάλη νίκη και το ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ να αντηχεί στον αέρα. Οι δε αντίπαλοι επέστρεψαν ηττημένοι στην Πέγεια και θυμήθηκαν μετά την ήττα και το -7 ότι τελικά δεν είχαν θέσει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Στη συνέχεια για την 21η αγωνιστική η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 έκανε το καθήκον της και στο Κοινοτικό Στάδιο Πύλας. Ούτε η Ασπίς Πύλας, ούτε η διαρκής δυνατή βροχή, ούτε οι ισχυροί άνεμοι σταμάτησαν το Σάββατο 29/2/2020 την ΟΜΟΝΟΙΑ του ΛΑΟΥ. Με το δικό της αέρα πρωταθλητή και με ενίσχυση 200 οπαδών που τραγουδούσαν στη βροχή, η ΟΜΟΝΟΙΑ κυριάρχησε πλήρως στον αγώνα από το πρώτο λεπτό. Και παρά το ότι είχε με το πλευρό της τον άνεμο το πρώτο ημίχρονο, τα δυο τέρματα ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο από Τζιωνή και Αθανασίου με τον άνεμο αντίθετο… Το μόνο που κατάφερε η Ασπίς ήταν να μειώσει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και η ομάδα μας πανηγύρισε ακόμη μια νίκη, ενώ οι νέες απώλειες της Πέγειας 2014, αύξησαν τη διαφορά μας από τη δεύτερη θέση στους 9 βαθμούς, αφού σε αυτήν είχε ανεβεί πλέον η ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς.

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες με την απουσία του πράσινου λαού, υποδέχθηκε η ομάδα μας στο «Κερύνεια-Επιστροφή» για την 22η Αγωνιστική τον Φοίνικα Αγ. Μαρίνας Χρυσοχούς. Κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι λόγω τιμωρίας της ομάδας μας, αλλά οι λεβέντες μας είχαν καθήκον το Σάββατο 7/3/2020 να πάρουν ακόμη ένα τρίποντο και να «εκδικηθούν» τον αντίπαλο για το αντιποδόσφαιρο του πρώτου γύρου και το άγονο 0-0. Η ομάδα μπήκε καλύτερα και έχασε ευκαιρίες, αλλά ήταν ο Φοίνικας που απρόσμενα προηγήθηκε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα μας κέρδισε καθαρό πέναλτι, αλλά το απόκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Όμως ο Φοίνικας δεν πρόλαβε να κάνει τα όποια όνειρα. Σε λίγα λεπτά ο Γιώργος Μαυροφτής ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό απευθείας κτύπημα κόρνερ, ενώ με τέρματα του Νεάρχου και του Αγγέλοβ το ημίχρονο έληξε 3-1. Ακόμη ένα τέρμα του Αγγέλοβ και ένα του Μιχάλη Νεοφύτου στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν το τελικό σκορ στο 5-1 και η ομάδα πανηγύρισε αυτή τη νίκη με τον κόσμο… το βράδυ στον επίσημο χορό του σωματείου και της ΘΥΡΑ 9.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 ασταμάτητη συνέχισε για ακόμη μια αγωνιστική την πορεία της προς τον τίτλο. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να σταθεί μπροστά της. Και τελικά το μόνο που μπορούσε να σταματήσει αυτή την τρελή πορεία ήταν μια παγκόσμια πανδημία! Η πανδημία του κορωνοϊού αρχικά αναγκάζει ΚΟΠ και ΣΤΟΚ να ανακοινώσουν τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η δραματική τροπή των πραγμάτων οδηγεί στην αναστολή όλων των πρωταθλημάτων, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού στη διακοπή του πρωταθλήματος βρισκόταν 9 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο και 16 ολόκληρους βαθμούς μπροστά από την τελευταία θέση που έδινε άνοδο στην Γ’ Κατηγορία. Με 8 παιχνίδια να υπολείπονται, η ομάδα μας μάζεψε 56 βαθμούς με 18 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πέτυχε 61 τέρματα και δέχθηκε μόλις 9. Περισσότεροι βαθμοί, νίκες και τέρματα υπέρ και λιγότερα τέρματα κατά από όλες τις ομάδες και στις τέσσερεις κατηγορίες στην Κύπρο.

Η ομάδα μας ενώ ήταν σίγουρη πρωταθλήτρια με τα καλύτερα στατιστικά σε όλες τις κατηγορίες, στερήθηκε ένα τίτλο δείχνοντας παράλληλα το χαρακτήρα τους, ως η μόνη ομάδα που δεν λειτούργησε εν μέσω της πανδημίας με κριτήριο το σωματειακό συμφέρον, αλλά την αγάπη προς το ποδόσφαιρο και την κοινωνική σημασία του. Αρνούμενη να δεχτεί τον όποιο τίτλο στα χαρτιά, η ομάδα μας απαίτησε αφού το επέτρεπαν οι συνθήκες, να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση. Όσοι όμως είχαν το λόγο, τηρώντας καιροσκοπική στάση με βάση τα συμφέροντα των σωματείων τους, ψήφισαν την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, την αύξηση των ομάδων της Α’ Κατηγορίας και τη μη διαβάθμιση και στις τέσσερεις κατηγορίες. Το σωματείο μας και πάλι πήρε ξεκάθαρη στάση υπογραμμίζοντας ότι της στερήθηκε και αυτό που επιθυμούσε: Να πανηγυρίσει στο γήπεδο την άνοδο στην Γ’ Κατηγορία. Μια άνοδος που επικυρώθηκε σε συνεδρία της ΣΤΟΚ στις 19/5/2020, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επική εξασφάλιση της ανόδου στην Επίλεκτη στο Τσίρειο και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς του πράσινου λαού, αναδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτή την αντίθεση.

Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ 2019-2020

Α’ Γύρος

1η Αγωνιστική: ΑΕΠ Πολεμιδιών – ΑΛΣ OMONOIA 1948 0-6

2η Αγωνιστική: ΑΛΣ OMONOIA 1948 – Εθνικός Λατσιών 5-0

3η Αγωνιστική: Δόξα Παλαιομετόχου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 2-1

4η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Ορφέας Λευκωσίας 4-0

5η Αγωνιστική: Πέγεια 2014 – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 1-0

6η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Ασπίς Πύλας 1-0

7η Αγωνιστική: Φοίνικας Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 0-0

8η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου 1-0

9η Αγωνιστική: ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 0-3

10η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Κόρνος FC 2013 2-0

11η Αγωνιστική: ΑΕΚ Κοράκου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 0-3

12η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Γεροσκήπου FC 3-0

13η Αγωνιστική: ΑΕΝ Αγ. Γεωργίου Βρυσούλων Αχερίτου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 1-2

14η Αγωνιστική: Άτλας Αγλαντζιάς – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 1-3

15η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Ολυμπιάς Λυμπιών 2-0

Β’ Γύρος

16η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – ΑΕΠ Πολεμιδιών 6-0

17η Αγωνιστική: Εθνικός Λατσιών – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 1-1

18η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Δόξα Παλαιομετόχου 5-0

19η Αγωνιστική: Ορφέας Λευκωσίας – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 0-4

20η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Πέγεια 2014 2-1

21η Αγωνιστική: Ασπίς Πύλας – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 1-2

22η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Φοίνικας Αγ. Μαρίνας Χρυσοχούς 5-1

23η Αγωνιστική: ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

24η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς

25η Αγωνιστική: Κόρνος FC 2013 – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

26η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – ΑΕΚ Κοράκου

27η Αγωνιστική: Γεροσκήπου FC – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

28η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – ΑΕΝ Αγ. Γεωργίου Βρυσούλων Αχερίτου

29η Αγωνιστική: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Άτλας Αγλαντζιάς

30η Αγωνιστική: Ολυμπιάς Λυμπιών – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

Κύπελλο Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ 2019-20

Β’ Φάση: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – Εθνικός Λατσιών 3-2

Προημιτελικά: ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας 1-2

SHARE