1/10/2019 Δημιουργία ’48 WEB TV

542

Την 1η του Οκτώβρη του 2019 το σωματείο μας ανακοινώνει ακόμη μια πρωτοποριακή του κίνηση που προκαλεί αίσθηση: «H υπόσχεση μας ως Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Λ.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 ήταν πάντα να βρίσκουμε τους τρόπους το λαϊκό μας Σωματείο να προχωρά μπροστά, να εξελίσσεται και να είναι καινοτόμο. Στα πλαίσια αυτού μας του στόχου προχωράμε φέτος στη δημιουργία της ’48 WEB TV σε συνεργασία με το AlfasportsTv».

Η δημιουργία του ’48 WEB TV μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή με στόχο να καλύπτονται τα έξοδα παραγωγής και η αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ομοσπονδία μέσω Pay Per View. Παράλληλα συνεχίζεται η προσφορά προς τον ανυπότακτο πράσινο λαό και ενισχύει τη διαφήμιση της ομάδάς μας. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εξασφάλιση τηλεοπτικών στιγμιοτύπων από όσα παιχνίδια θα προβάλλονταν. Η πρωτοποριακή κίνηση με την ’48 WEB TV εξασφάλιζε τηλεοπτική κάλυψη για την ποδοσφαιρική χρονιά 2019-20, αφού διασφαλίστηκε η εξαγορά των δικαιωμάτων από την ΣΤΟΚ ανά παιχνίδι. Διαφορετική η κατάσταση σε πιο πάνω κατηγορίες υπό άμεση διοργάνωση της ΚΟΠ. Ενδεικτικά δεν εγκρίθηκε από την ΚΟΠ το αίτημα μας για τηλεοπτική μετάδοση των παιχνιδιών μας για το Κύπελλο Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ 2019-20.

Στις 2/10/2019 μεταδόθηκε η πρώτη εκπομπή «Η Μπάλα στη Σέντρα», ενώ η πρώτη μετάδοση αγώνα υπό το σήμα της ’48 WEB TV έγινε στις 4/10/2019 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Λατσιών για τη 2η αγωνιστική. Περιορισμένα παιχνίδια μεταδόθηκαν από τα εκτός έδρας, αφού προϋπέθετε πέραν από τη συναίνεση της γηπεδούχου ομάδας και την καταβολή εκ μέρους της του ποσού εξαγοράς των δικαιωμάτων από την ομοσπονδία.

Και επειδή το σωματείο μας δεν κρύβεται ποτέ όταν υπάρχει πρόβλημα όταν υπήρξαν κατά συρροήν προβλήματα στη μετάδοση, το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή των ζωντανών μεταδόσεων. «Ο λόγος αυτής της διακοπής είναι τα συνεχόμενα προβλήματα στην μετάδοση μέσα από το Pay Per View και την ιστοσελίδα Cleeng μέσω της οποίας μεταδιδόταν ο αγώνας. Θέλουμε να απολογηθούμε στον κόσμο της ομάδας μας για αυτά τα προβλήματα και να τους υποσχεθούμε ότι αν δεν βρεθεί λύση για να επιστρέψουμε σε ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ζωντανές μεταδόσεις δεν θα επιστρέψουμε. Ελπίζουμε ότι σε συνεργασία με το Alfasports Tv θα βρούμε τις λύσεις και θα επιστρέψουμε», σημειωνόταν στη σχετική ανακοίνωση στις 7/2/2020. Η επιστροφή στις τηλεοπτικές μεταδόσεις σε ανοικτή ζώνη έγινε στις 22/2/2020 με τη μετάδοση της νίκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 επί της Πέγειας 2014 στο ντέρμπι κορυφής.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα μας είχε πρωτοτυπήσει από την πρώτη χρονιά της προσφέροντας τηλεοπτικές μεταδόσεις διαδικτυακά σε επίπεδο αγροτικού, σε μια προσπάθεια να καλύψουμε την αναγκαιότητα που προέκυψε από αιτήματα οπαδών μας στο εξωτερικό, κυρίως φοιτητών. Από την πρώτη χρονιά του σωματείου μας, όσα παιχνίδια δεν μπορούσαν να μεταδοθούν τηλεοπτικά (λόγω ακαταλληλότητας γηπέδου ή απουσίας έγκρισης από τη διοργανώτρια αρχή) μεταδίδονταν μέσω live blog από το olaomonoia.com. Το ίδιο συνεχίστηκε και τη δεύτερη χρονιά με ακόμη μια πρωτοποριακή κίνηση να αντικαθιστά το live blog: Από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ορφέα Λευκωσίας που έγινε στον Κόρνο, τα μη τηλεοπτικά παιχνίδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948 μεταδίδονταν ζωντανά ραδιοφωνικά από το διαδίκτυο από την ίδια ιστοσελίδα και το Omonoia Radio που πρόσφατα είχαν δημιουργήσει.

SHARE